« Edelliseen merkintään liittyen | Main | Bloggaavat päätoimittajat »

lokakuu 17, 2005

Tv-advertoriaaleille oma tunnuksensa

Apinalaatikossa ovat näemmä tankanneet samaa JSN:n lausuntoa kuin minäkin.

Kivasti on tässä lausunnossa tuotu esiin, että ei ole ihan jees, että kaupallinen viestiminen sekoittuu toimitukselliseen. Ja tämähän on selvä asia. Mutta Silläsilmällän kohdalla (ja muutaman muunkin tv-ohjelman kohdalla) voidaan jo ryhtyä kyselemään, että onko sitä "toimituksellista" sisältöä olemassakaan.

Ehdotan Apinalaatikon ehdotusta myötäillen, että Silläsilmällänin tapaiset ohjelmat varustetaan jonkinlaisella advertoriaalitunnuksella, joka pyörii jatkuvasti ruudun vasemmassa laidassa. Lukekoon siinä vaikka sitten "Maksettua ohjelmaa".

Kaikki olisivat tyytyväisiä, eikö? Mitä vikaa?

Posted by Kari at 17.10.05 15:50

Comments

Suomen "Sillä silmällä" on niin tolkuttoman huonosti tuotettu ja toteutettu, että sen voisi siirtää suoraan TV-Shopiin (vai mikä se nyt oli se ohjelma-aika, jolloin lähetetään niitä Passeli -mainoksia?).

Posted by: Schizo-Janne at 17.10.05 16:21

Kun joku fäbbäreistä sanoo, että "partaveitsellä tulee tasaisempaa jälkeä kuin partakoneella", niin se on toimituksellista aineistoa. Ainakin sen pitäisi olla. Jos taas sanotaan, että Cliniquen M Lotion takaa, että poski on kuin vauvan peppu (ha-ha, se sano peppu, hei), niin se on mainontaa.

Kotimaista versiota olen nähnyt tasan ensimmäisen jakson, mutta ainakin amerikkalisessa, englantilaisessa, ranskalaisessa, tanskalaisessa ja ruotsalaisessa variantissa on eroa jokseenkin vaikea tehdä. Ovat ne hauskoja silti. :)

Yleisvaroitusteksti tuskin palvelee ketään. Sen sijaan kun ruudulla on joku ihana tuote tai uhria raahataan johonkin kivaan kauppaan, niin silloin voisi vilkkua CNN:n breaking newsin tyyliin teksti "MAINOS". Muuten sitä vain turtuu.

Eli blink-tagi telsuun!

Posted by: Jaakko at 17.10.05 17:12

Aika hauska idea. Tosin eihän kauppojenkaan asiakaslehdissä kerrota että kyseessä on kauniisti muotoiltu ilmoitusliite, vaan se pitää itse tajuta. Just tuli Mersun asiakaslehti (köh köh) ja kyllähän siinä uutta S-sarjaa tai alkuperäisiä varaosia kehutaan aivan estoitta eikä kukaan pidä sitä ihmeenä.

Posted by: Pekka at 17.10.05 22:22

No tätä asiakaslehtidilemmaa minäkin olen miettinyt. Jotkut asiakaslehdet esim. ovat Aikakauslehtien liiton jäseniä ja sitä kautta sitoutuneet journalistin ohjeita noudattamaan - mutta sisällössä ohjeita pistetään 6-0 juuri toimituksellisen ja ilmoitusaineiston sekoittumisen suhteen. Silti homma näyttää olevan kaikkien mielestä ihan bueno.

Posted by: Kari Haakana at 18.10.05 12:43

Ei kaikkien mielestä. Mutta minua kai pidetäänkin muutoskyvyttömänä nilittäjäkusipäänä tällaisissa asioissa. :)

Oma mottoni on että sen jälkeen kun pitää alkaa oikeasti ns. huoraamaan sisällön suhteen niin menen mieluummin myymään autoja tai asuntoja. Sekin on rehellisempää hommaa, kun ostaja usein haluaakin tulla puhutuksi ympäri :D

Posted by: Pekka at 18.10.05 15:56

Toisaalta olipa SS journalistista aineistoa eli ei, Suomessa on pitkä perinne sen suhteen, että mainoskatkot erotetaan itse ohjelmasta.

Posted by: OlliS at 19.10.05 12:34

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)