« 50 000 rikki | Main | Kun toimittaja bloggaa - tai varsinkin kun ei »

lokakuu 26, 2005

Trendikäs miestenlehti, osa herratietääkuinkamonta

Blogilista, haloo!

Asian vierestä voisin mainita, että päätään miesyleisön petäjään on nyt päättänyt hakata Forma. Lafka alkaa julkaista omaperäisesti nimettyä Trendi Veli -lehteä, jonka

kohderyhmää ovat 15–34-vuotiaat aktiivista elämää viettävät kaupunkilaiset miehet. Lukijakuntaa uskotaan löytyvän erityisesti alle 25-vuotiaiden joukosta. Tätä nuorta mieskohderyhmää eivät aikaisemmat miesten lifestyle-lehdet ole pyrkineet tavoittamaan.

Siis niinku poikien Cosmo? Uuh... no onhan siinä jotain uutta. Uutukaista ryhtyy päätoimittamaan muun muassa Nojesguidenia aiemmin tehnyt Antti Isokangas, joskin hänellä on päällystakkinaan Trendin päätoimittaja Niina Leino.

Veikkauksia Veljemme leijonamielen elinkaaresta otetaan vastaan kommenttilaatikossa. Pääseekö toiselle vuodelleen?

Ja tuossa aiemmassa entryssä kutsutaan halukkaita kaljoittelemaan.

Posted by Kari at 26.10.05 13:39

Comments

Veikkaan, että neljä numeroa saavat ulos ja siihen se sitten loppuu ...

Posted by: Schizo-Janne at 26.10.05 14:15

"Trendi Veli". Ilmeisesti jossain on päätetty, että yhtään uutuustuotetta ei saa nimetä siten, että nimi noudattaisi normaaleja suomen kielen oikeinkirjoitussääntöjä - tai olisi millään muullakaan tavalla ns. "järkevä".

Posted by: Jarmo Papinniemi at 26.10.05 14:22

Olisiko tuossa nimessä ideana, että se Trendi on niinku se brändi ja se Veli niinku se malli. Vrt tavoitellulle kohderyhmälle takavuosilta tuttu Toyota Corolla.

Posted by: Kari Haakana at 26.10.05 14:25

Moisen tekeleen elinkaari taitaa olla muutamia kuukausia, jos ilmestyy koko vuoden, pidän saavutusta pienenä ihmeenä.

(miksemme mekin raportoisi täällä blogistanian sfääreissä käyttämistämme hajusteista, partavaahdoista, boxereista ym... Niin, miks emme?
Mikä onkaan sinun miehisen tuoksusi merkki, hyvä veli? :) )

Posted by: Johan at 26.10.05 15:39

Itse käytän Chanelin Allurea. Kaikkein mieluiten käyttäisin kuitenkin Hermesin... Hermeksen... Hermeen... (tätä varten niillä on lifestyle-lehdissä ne editorit) Equipagea, mutta sitä ei saa enää mistään. Siinä on onnistuneesti sekoitettu santelia ja jotain maustetta.

Alushousut vaihdoin aamulla.

Posted by: Kari Haakana at 26.10.05 16:27

Sille nyt ei voi mitään, että Trendi Veli assosioituu jopa kaltaiseni ryhdittömän ituhipin päässä Trendi Manneksi.

Posted by: Timo Riitamaa at 26.10.05 17:14

Mutta tässä tapauksessa se varmaan kirjoitettaisiin Trendi Manné.

Posted by: KariH at 26.10.05 17:34

Voi LOL... xD

Mielenkiintoista, että lehtitalot jaksavat uskoa tähän malliin, jossa uudet lehdet yritetään nitoa jonkin vanhan kattobrändin alle. Ukkokonservatiivi Suomen Kuvalehti tai varsinkaan lähiöpissismäinen Trendi kun tuskin kuitenkaan ovat niitä kaikkein parhaita päällystakkeja, kun kohderyhmänä kuitenkin ovat nuoret kaupunkilaismiehet.

Isokangas teki hyvää työtä Nöjesguidenissa, mut epäilenpä, ettei Veli jaksa kolmea koenumeroaan pidemmälle.

Posted by: Ugh at 26.10.05 18:11

Tämä kattokonsepti-ajattelu tuntuu kuitenkin toimivan joidenkin lehtien kohdalla. Gloria ja Tekniikan Maailma ovat kasvattaneet ihan onnistuneitakin pistokkaita.

Toisaalta, se Mies-sivulehti näyttää olevan aina se yksi silta liikaa. Liian kaukana emon konseptista ja osaamisesta?

Posted by: Kari Haakana at 26.10.05 18:49

Lifestyle-lehtiä rakennettaessa lähdetään yleensä brändäyksen perusideasta: jos tämä lehti olisi ihminen, millainen ihminen se olisi? Lehtitalot koettavat nyt luoda menestyvän, kuluttavan nuoren urbaanin miehen kuvaa kiiltopaperista.

Ajatusleikki on hauskempi, kun sen kääntää toisin päin ja miettii, millainen elämäntapalehti sopisi itselle. Jos minä olisin lehti, millainen lehti minä olisin?

Posted by: Teppo at 26.10.05 19:00

Kyllä minä voisin Tohvelin tilata. Jo pelkästään sen takia, että "ruokahifi" on niin nappi-ilmaisu. Ja siksikin, että on älytty suomalaisen miehen ja japanilaisen pikkutytön henkinen yhteys.

Posted by: Kari Haakana at 26.10.05 19:42

"Mielenkiintoista, että lehtitalot jaksavat uskoa tähän malliin, jossa uudet lehdet yritetään nitoa jonkin vanhan kattobrändin alle."

Useinhan tuo toimiikin. Esimerkiksi Gloria-lehtien alabrändit ovat tietääkseni menestyneet hyvin ja löytäneet uusia lukijoita.

Itse en esimerkiksi tilaisi Glorian Kotia tai perus-Gloriaa, mutta luen mielelläni Glorian Ruoka & Viini -lehteä.

Tällainen brändäys tietenkin vaatii, että kaikissa noudatetaan samaa laatutasoa, tai jos laatu ei ole myyntiargumentti, sitten jotain muuten ollaan yhdenmukaisia.

Ja olisihan esimerkiksi Kauppalehti Optio aika paljon vaatimattomampi ilman Kauppalehden vahvaa brändiä tukena.

Posted by: Tero Lehto at 27.10.05 08:00

Kattokonseptit yleistyvät tuimaa vauhtia. Sitä ei vaan aina tule huomanneeksi. Ajatellaan vaikka Teron mainitsemaa kuppalehteä. Siellähän on:
- Kauppalehti
- Optio
- Extra
- Presso
(ja jotain mobiilipalveluja, Kauppalehti Online, talousuutiset MTV3 kanavalla, Maailman paskin radiokanava Novan talousuutiset, sun muuta)

Posted by: Timo Riitamaa at 27.10.05 10:52

Luin epähuomiossa, että uuden miesten lifestyle-lehden nimi on Jorma. Mutta ei se niin ollutkaan.

Suomessa ei vielä mene läpi lehti, jonka identiteetti rakentuu ainoastaan "miehisyydelle". Mutta ehkäpä pian, jos ulkonäkö on nuorille jannuille yhtä tärkeä kuin tytöille. Vielä pitää mieheyteen kytkeä toiminta ja konteksti Tekniikan maailman tyyliin. Nöjesguidenilla toiminta ja konteksti ovat matkajuttujen perusteella sekoilu ja kännäys. Sillä pääsee jo pitkälle.

Posted by: jk at 27.10.05 11:28

"Suomessa ei vielä mene läpi lehti, jonka identiteetti rakentuu ainoastaan 'miehisyydelle'." Mutta eiväthän naistenlehdetkään rakennu pelkästään naiseuden ympärille?

Sulaa hulluutta olisi yrittää miellyttää kaikkia miehiä! Jos aikoo tehdä kaikkien miesten näköisen lehden, on kai sama pudottaa se mies-liite pois kokonaan.

Pienemmille niche-lehdille saattaisi sen sijaan löytyä hyvinkin tilaa Akateemisen kulttuurilehtihyllyssä.

Posted by: Aleksi at 27.10.05 12:07

Joo, tokihan tuo voi toimiakin, mutta siinä missä nyt vaikkapa Presso ja Optio ovat selkeästi myös emonsa Kauppalehden liitteitä (tai liitännäisiä), on vaikeampi nähdä, miten Trendi voisi tuoda ainakaan positiivista lisäarvoa nuorille miehille suunnattuun lehteen.

Glorian Ruoka & Viini tai vaikkapa Suomen Kuvalehti Gourmet ovat sikäli eri asia, että ne keskittyvät selkeämmin kaikkia hyvän ruoan ystäviä kiinnostavaan aiheeseen sukupuoleen tai maailmankatsomukseen katsomatta.

Posted by: Ugh at 28.10.05 20:32

En jaksa lähteä veikkaamaan, kuinka monta numeroa ilmestyy. Ei montaa kuitenkaan.

En yhtään ihmettele, että tuolle kohderyhmälle pyritään kehittämään lehteä. Jossain vaiheessa on pakko tulla jonkun, joka homman osaa hoitaa. Mutta se ei todellakaan ole Trendin Veli!

Jo pelkästään lehden nimi on niin järkyttävän huono, että pistää miettimään koko lehtitalon ammattimaisuutta.

Posted by: Trendin Siskon Koiran Ulkoiluttaja at 08.11.05 15:39

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)