« Turpa kiinni, hörhöt | Main | Langaton latte »

lokakuu 30, 2005

Paremmissakin piireissä

Hö. Hesarin blogeista suurin osa on ketarat ojossa, tarjoavat vain WordPressin virheilmoitussivua joka valittaa tietokantayhteyksistä. Anssi ja tiedeblogi kuitenkin pelittävät. Päivitys puoli tuntia myöhemmin: nyt toimivat taas.

Aavisteltu massaryntäys Blogoslaviaan Anssin artikkelin vuoksi ei näytä toteutuneen ainakaan omassa blogissani: lauantaina käyntejä tuli 250, mikä on vähän enemmän kuin yleensä, mutta vilkkaampiakin päiviä on nähty. Mitenkäs muualla? Skitso-Jannen sivut ainakin valittivat jossain vaiheessa liikennemäärän ylityksestä.

Posted by Kari at 30.10.05 10:37

Comments

Mun liikennemäärä ylittyy näköjään kuukausittain noin 27. - 29. päivän tienoilla. Pitää varmaan ensi vuonna tilata pikkasen lisää tuota liikennemäärää ... lauantaina oli tuollaiset reilut 750 hittiä. Yleensä lauantaina on parisataa vähemmän. Elikkä jotain piikkiä oli havaittavissa ...

Posted by: Schizo-Janne at 30.10.05 11:06

Nurissapa ovat, olleet koko aamun, ei aukene täällä anssikaan. Harmi, että juuri nyt.

Posted by: Tuija at 30.10.05 11:09

Ja juuri kun painoin "klikkaa" ne heräs henkiin.

Posted by: Tuija at 30.10.05 11:12

Välimuistipalvelimeen jumittui vanha virhesivu yöllisten verkkopäivitysten jäljiltä. Virhesivu näkyi osalle käyttäjistä, osalla kaikki toimi normaalisti. Eli WordPress pysyi kyllä pystyssä, kyse ei ollut kävijäpiikistä :)

Kokemukseni mukaan lukijat copypasteavat todella heikosti noita linkkejä lehdestä verkkoon, eli lehteä ei lueta koneen ääressä tai kone ei ole lehden ääressä. Jutun linkithän löytyvät nyt sitten myös Anssin blogin oikean reunan palkista.

Tavalliset verkonkäyttäjät ovat kiinnostuneita sivujen sisällöstä, eivät muodosta. Siksi esim. minä mietin kuumeisesti, miten nostamme blogit osaksi Hesarin verkkoversion tarjontaa niin, että ne tarjoillaan sisältö, ei blogi edellä. Kävijämäärien kehitys on ollut kuitenkin lupaavaa, pakko siellä on olla muitakin lukijoita kuin bloggaajia!

Posted by: Pekka at 30.10.05 13:51

esim. minä mietin kuumeisesti, miten nostamme blogit osaksi Hesarin verkkoversion tarjontaa niin, että ne tarjoillaan sisältö, ei blogi edellä

Tätä varmasti miettii yksi jos toinenkin. Ainakin toistaiseksi (suomalaiset) toimitukselliset blogit ovat aika yksinäisiä saarekkeita toimitusten web-sivujen reunoilla.

Posted by: Kari Haakana at 30.10.05 14:14

Hei Kari, onhan jo integroitujakin esimerkkijä toimituksellisista blogeista IT-medioiden ulkopuolella. Esimerkiksi Apu-lehden kaksi blogia, Kuunari Helena ja Apulogi eivät mitään yksinäisiä saarekkeita wlehden eb-sivuilla ole.
http://www.apu.fi/apulogi/
http://www.apu.fi/kuunarihelena/

Pekan kanssa olen samaa mieltä, että verkon käyttäjät ovat kiinnostuneita sisällöstä, eivät muodosta. Siksi esimerkiksi Avun Kuunari Helena tarjoaa sisältöä blogin muodossa ilman blogimuodoksi nimeämistä.

Posted by: mediablogi at 30.10.05 19:17

Päinvastainen ongelma :-)

Miten integroida muu sisältö paremmin blogiin...

Auts.

Posted by: Petteri at 31.10.05 12:01

En ajatellut niinkään IT-medioita vaan enemmänkin uutisiin keskittyviä medioita. Apun (Avun? Apua!) saittiin en ollut aiemmin tutustunut, mutta siis millä tavalla nuo blogit on integroitu muuhun saittiin? Tehdäänkö uusista entryistä esim.. nostoja pääsivulle, tuohon Riitta Väisäsen paikalle?

Posted by: Kari Haakana at 31.10.05 12:30

Lehteen on paukkunut jonkin verran osumaa, mutta taitaa Kuukausiliitteen kohina hukkua Nightwish-fanien vyöryyn.

Mutta nyt me ollaan vakavasti otettava media, viimeistään!

Posted by: OlliS at 31.10.05 14:05

Vakavasti otettava? Ei kai sentään. Mielenkiintoinen? Kyllä, joskus, mutta niin on kermajuustokin.

Blogeista tulee todennäköisesti maailman ensimmäinen ilmiö, joka on out hieman ennen kuin se on in. Last season, kuten Viivimme virkkoisi.

Blogien iso ongelma on se, että kuka tahansa pääsee analysoimaan mitä tahansa. Ja vaikka tasapäisyys on niin kaunis ajatus, totuus on ettei kaikilla ole samoja resursseja. Lopulta Suomessa on miljoonia blogeja, kuten kaikilla piti olla kotisivu ennen ajanlaskun alkua. Eikä blogi millään muotoa ole ainoa ajatus, jonka potentiaali tullaan tappamaan trivialisoimalla.

Silti, joskus blogit ovat mielenkiintoisia. Jos on ollut pitkään ammattijääkiekkoilija, pystyy kyllä kertomaan kaikenlaista siitä maailmasta. Jos on pitkään ollut IT-alan toimittaja, tietää kyllä kaikenlaista alueestaan. Ihmehän olisi jos ei tietäisi. Mutta kuten Karikin tietää, paras vitsi on sellainen jonka yksi kertoo, toinen ymmärtää ja kolmas ei tajua. Oman pihansa analysointi jää kuitenkin aina väistämättä sokeaksi.

Ilmiö kuitenkin paisuu. Odotan neurokirurgien blogeja. Huoran blogi kai lontooksi jo väännettiin, missä on siis Kallion Ruusun päiväkirja? Onhan se parempaa viihdettä kuin vaikkapa... (täytä itse).

Mutta että vakavasti otettava media? Kamoon, bloggaajat?

Posted by: Desc at 31.10.05 15:44

Tähän mennessä on blogilista.fi:n uutuuslistalta löytynyt jo vaikka kuinka monta blogia, jotka on aivan vasta aloitettu, ja joissa kirjoittaja mainitsee viimeiseksi kimmokkeekseen Hesarin blogijutun. Että josko se sitten inspiroi kirjoittamaan enemmän kuin lukemaan, se juttu...? :)

Posted by: Janka at 31.10.05 18:28

No sehän olisi hienoa se!

Posted by: Kari Haakana at 31.10.05 20:38

Desc, "me" viittasi Lehteen.

Posted by: OlliS at 01.11.05 11:22