« Parnasso avasi blogin | Main | Edelliseen merkintään liittyen »

lokakuu 14, 2005

Kuuminta hottia

Blogilistan Kuuman listan top-6 on kokonaan toimittajien blogien hallussa. Kärkeen ovat ponkaisseet Hesarin blogien lisäksi Parnasso ja Apinalaatikko.

Hätäisempi ihminen tekisi tästä johtopäätöksen, että tämä on alkusoittoa perinteisen median voitolle omaehtoisesta julkaisemisesta. Onneksi en ole hätäinen ihminen.

Posted by Kari at 14.10.05 11:34

Comments

Mjooh, ei kuumalista vielä mitään merkkaa ... sitten kun top10 listaa alkaa tulla vallatuksi niin sitten on 'huolestumisen' aihetta. Tosin Lehti on jo sijalla 9

Posted by: zache at 14.10.05 15:45

Pikkulinnut ovat kertoneet Lehden todellisista kävijämääristä, ja ne ovat sitä luokkaa, ettei samaan pysty Suomessa luultavasti yksikään blogi, olipa se sitten henkilökohtainen tai mediatalon. Sijoitus Blogilistalla on sitten asia erikseen.

Posted by: Jussi Og at 14.10.05 15:58

Minusta ei ole yhtään huono juttu, jos toimittajien blogit dominoivat TOP-listaa, ainakin väliaikaisesti. Se varmasti rohkaisee muitakin panostamaan tekstin luettavuuteen ja juttujen kiinnostavuuteen. Näin siis, jos blogin pitäjä tavoittelee mahdollisimman paljon lukijoita, esimerkiksi mainostulojen tai oman egonsa takia.

Itse olen lähtenyt alunperinkin siitä, etten ylläpidä blogiani kenelle tahansa, vaan kaltaisilleni insinörteille, teknokraateille ja muille nörteille. Olen tietysti iloinen, että sukulaissieluja löytyy enemmänkin, kyllähän se osaltaan pistää panostamaan blogiin.

Ero oman ammattini ja blogini välillä on se, että blogiin vain juttuja, jotka kiinnostavat minua, kun taas työssä yritän arvailla myös lukijoita kiinnostavia näkökulmia.

Posted by: Tero Lehto at 14.10.05 16:59

niin no, tuossa kuumassa listassa on huonona puolena se että siinä välittömästi näkyy uudet jutut, hetki sitten se oli poliitikkojen blogit kun ne perustivat blogeja ja nytten se kertoo vaan sen että hesarissa aloitettiin blogaaminen... että enemmän kuin että ne olisi hot ne kertoo että mitä uutta on tapahtunut.

Olen kyllä samaa mieltä Teron kanssa siitä että kyllä hyvinkirjoittavat tyypit nostaa tasoa ihan yleisestikkin.

tuollaisen kysymyksen voisi heittää teille ketä kirjoitatte ammatiksenne myös niin kuinka paljon merkkaa se että ihmiset seuraa ja konkreettisesti kommentoi teidän kirjoittamisianne... ?

Posted by: zache at 14.10.05 17:37

Kyllähän se merkkaa. Lehtityössä palautetta tulee hämmentävän vähän ja se vähä, jota tulee on aika samanlaista: "[Eräs Seattlessa vaikutta softayhtiö, jonka nimeen pannaan vitsikkäästi dollarimerkki] imee!!!111mix te mainostatte sitä???+++Enemmän amigajuttuja!!!111" Vaihtelun vuoksi joku panee sentään joskus capsit päälle...

Niin mutta siis. Bloggaaminen on nykyään kaksisuuntaista hommaa ja se tuo tähän merkittävän lisänsä.

Toisaalta sitten kirjoitan asioita aika pitkälle itselleni, tavallaan muistiin. Mutta kuitenkin yleisölle. On se vaikeeta.

Muutekseen: en kommentoi kaikkia kommentteja takaisin, koska minulla ei useinkaan ole kommentteihin lisättävää. Toivottavasti kukaan ei tulkitse tätä töykeydeksi tai välinpitämättömyydeksi, sillä siitä ei ole kysymys. Selviin kysymyksiin yritän kyllä vastailla, jos niitä esitetään.

Posted by: KariH at 19.10.05 21:21

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)