« Ja sitten muihin aiheisiin | Main | Sarvipäiset sankarit ja heidän kriitikkonsa »

lokakuu 08, 2005

Journoslavia

Kuten Merten sanoo, HS on saanut blogeja pyörimään jo ihan hyvän määrän. Laadullisestikin homma on hanskassa: Anssi, tiedetoimituksen blogi ja Perässähiihtäjä ovat nautittavaa luettavaa. Reetta Rädyn haircut sen sijaan tökkii minua pahemman kerran (ei siis näin rentoa sekoilua Nytin sohvalla ei jaksa!). Axa Sorjasen blogi ei ensimmäisessä merkinnässään vielä löydä nuottiaan: vähemmälläkin uskoisin, että Radio Helsingin ohjelmapäälliköllä on kiire ja kaikenlaisia hommia.

Anssia ja mahdollisesti Perässähiihtäjää lukuunottamatta HS:n blogeja yhdistää se, että ne eivät ole (ainakaan millään näkyvällä tavalla) kytköksissä kirjoittajiensa päätyöhön, lehden juttuihin. Ne ovat kyllä pistoja toimittajan työhön ja työstä, mutta muotona ne ovat aika lähellä perinteistä kolumnia. Mutta ehkä ne ovat alku.

Toisaalla Seuran päätoimittaja ja joukko muita shurnalisteja ovat panneet pystyyn kimppablogiin. Apinalaatikko on pirteä viritys ja veikkaan, että se kerää runsaasti lukijoita. Lämpimästi suosittelen.

Posted by Kari at 08.10.05 18:04

Comments

Heh, minulle tuli tuosta Apinalaatikon Jarista mieleen jotenkin kummasti eräs K-kirjaimella alkava melkeenkaima. Tosin Jari teki suuren tunnustuksen, ja sanoi pitävänsä Emerson, Lake & Palmerista. Olipa vielä lisännyt postaukseensa Tarkuksen kansikuvan. Sillä jos ei millään voitetaan nuoren töölöläisbloggaajan sydän.

Posted by: Julius at 08.10.05 18:40

vaikka tuo Axan ensimmäinen etappi ei kovin kummoinen ollutkaan, läväytin sen heti jatkoksi blogrolliini ja odotan sieltä hyvää tekstiä. Nyt vaan odotellaan sormet ristissä että Axa ymmärtää median hienouden (!?) ja helppouden.

Posted by: Shrike at 08.10.05 21:43

Kiitos huomioista:

Axan eka kirjoitus oli mun painostuksesta hieman kiireellä verkkoon lykätty, mutta kuten mies itse sanoi - kynnys vaan nousi ja nousi.

Reetta Rädyn blogista ei sinun Kari kuulukaan pitää vaan dissata sitä estoitta :)

Anssin blogia ei taida lukea muut kuin bloggaajat, esim. maininta Kuukausiliitteen sivuilla ei vaikuttanut mitenkään kävijmääriin. Vahvistaa käsitystäni siitä, että blogit ovat suurelle yleisölle vielä täysin tuntematon tapa julkaista materiaalia. Eli aikamoinen työmaa taitaa olla edessä, jos yrittää saada lukijat ymmärtämään että blogi ei ole kenenkään henk. koht. päiväkirja hampaiden pesusta vaan siellä voi olla oikeasti vaikka minkälaista luettavaa.

Mielenkiintoista seurata noitten meidän blogien kävijämääriä: onko lukijamäärillä mitään korrelaatiota kommentoinnin vilkkauden tai blogilistasijoituksen kanssa.

Posted by: Pekka at 09.10.05 12:15

Julius: pitäisiköhän tuosta Jarin ja Karin vertaamisesta olla imarreltu vai huolissaan? Täytynee miettiä.

Pekka: mä arvasin tän perustelun. "Ei se ollukaan sulle". No ei varmaan, kun on niin huo... lellisesti rajattu kohderyhmä. Ähinää.

Kommentoinnin vilkkauden ja ja lukijamäärien välille veikkaan jonkinlaista positiivista korrelaatiota, blogilistasijoituksen ja lukijamäärien välille taas en.

Posted by: KariH at 09.10.05 16:27

Hihii :D

Posted by: Pekka at 09.10.05 19:18

Heh: kun googlettaa sanoilla "haircut" ja "blogi", on ykköstuloksena R. Räty. Mä niin restaan mun keissin!

Posted by: KariH at 13.10.05 21:35