« Kuuminta hottia | Main | Tv-advertoriaaleille oma tunnuksensa »

lokakuu 16, 2005

Edelliseen merkintään liittyen

Tiedättekö, se on tylsää, kun arvaa oikein epämiellyttävässä asiassa. Näin kirjoittaa nimimerkki Prospero blogissa Loistava puhallus - Lauseita:

Näyttää siltä, että valtakulttuuri ahmaisee taas kerran alakulttuurin kitaansa. Se on sääli. Yksilöllinen bloggaminen olikin aivan liian hyvää ollakseen totta.

Tästä tietenkin syntyy ihan vanhanaikainen flame war Apinalaatikon Jari Lindholmin ja Prosperon välille. On hienoa, että netissä on perinteitä, jotka eivät kuole sisällöntuotannon muuttaessa muotoaan!

Mutta noin asiasta: millä tavalla yksilöllinen bloggaaminen kuoli, kun kaltaiseni korporaatiohuoratoimittajat aloittivat bloggaamisen kolme vuotta sitten tai aiemmin? Häh?

Posted by Kari at 16.10.05 20:44

Comments

Minusta on aina hienoa että ihmiset yrittävät omia mitä älyttömimpiä asioita, kuten esimerkiksi "minä löysin blogit ekana". :) Vielä hilpeämpää on, että iso osa blogittajista viitta aina jenkkeihin esikuvana ja miten siellä osa blogeista on jo kaupallistunut tai miten se on osa korporaatioiden toimintaa. Kun sama homma rantautuu Suomeen parin vuoden viiveellä kotimaistaen firmojen toimesta, alkaa perisuomalainen kateus nostamaan päätään :)

"katajainen kansa jonka itsesäälin määrää..."

Posted by: Pekka at 16.10.05 21:40

Itse arastelin hetken aikaa oman lehden blogin aloittamista, koska siitä tuli tänä syksynä suoranainen trendi (vaikka olinkin suunnitellut asiaa jo alkukesästä saakka). Sitten älysin, että kyse ei ole muodin oikusta, vaan uudesta välineestä, johon on syytä lähteä mukaan. Blogista luopuminen sillä perusteella että hesarilaisetkin bloggaavat olisi yhtä järkevää kuin kirjojen jättäminen julkaisematta siksi, että Gutenbergkin on jo julkaissut kirjan.

Posted by: Jarmo Papinniemi at 16.10.05 22:07

Blog blog blog (ääniefekti Keskon oransseista pulleroista). Tuli itsekin päästettyä metapäre tuolla YLEn tuorella ultra-soft-beta-launchatulla blogisaitilla.

Päätin päreen (ei, tuo sana ei kyllä jää käyttöön, ei istu!) kirjoituksen ajatukseen "Maailma muuttuu niin nopeaan, että kuka tietää, millaista vuorovaikutusta ensi vuonna tähän aikaan opetellaankaan. Sitä odotellessa, vaihdetaan kaikin mokomin ajatuksia kaikilla niillä keinoilla, joita nyt on käytettävissä."

Kerta.

Posted by: Tuija at 16.10.05 23:15

Hiekkalaatikolle ensin ehtineet yleensä vahtivat sitä mustasukkaisesti... Ensin valitettiin siitä, miten metabloggaajat valtaavat maailman, sitten parturibloggaajat, myöhemmin neulebloggaajat ja nyt mediabloggaajat. Seuraavaksi tulevat sitten korporaatiobloggaajat ja ne ne vasta kuulkaa tosi pahoja ovatkin.

Pöh. Tekstiä se vaan on.

/Janne, joka nurisee natisevassa kiikkustuolissaan nurkassa.

Posted by: Janne at 17.10.05 00:35

Minusta on mukavaa kun toimittajat bloggaavat. Kunhan vielä oppisivat tekemään kappalejakoja niin, että tekstejä voi lukea verkossakin (tämä ei tietenkään koske tämän blogin pitäjää!)...

Posted by: Marjut at 17.10.05 11:49

Kappalejakoja milleen? Ovatko ne siis yleensä liian pitkiä vai eivätkö erotu kappaleiksi?

Jokainen ammatikseen kirjoittava varmasti älyää, että rivinvaihtoa pitää muistaa painaa säännöllisin väliajoin. Tai näin ainakin toivon.

Posted by: Kari Haakana at 17.10.05 12:55

Eivät erotu kappaleiksi. Karkeasti yleistäen toimittajat sisentävät kappaleen alut, eivätkä jätä tyhjää riviä väliin. Tai sitten riviä vaihdetaan joka lauseen jälkeen. Ja sitä on verkossa hemmetin hankala lukea. Sunnuntaisuomalainen-blogi on hyvä esimerkki tästä...

Posted by: Marjut at 17.10.05 17:09

näinhän se, kyllä silloin 90-luvulla, minä vedin niitä huumeita ensiksi ja kuuntelin sitä musiikkia ensin, sitten tuli tyhmät massat ja homma meni syteen.

Tradition is beutiful to create, but not to follow.

Posted by: pemppa sallervo at 17.10.05 21:15

"Mutta noin asiasta: millä tavalla yksilöllinen bloggaaminen kuoli, kun kaltaiseni korporaatiohuoratoimittajat aloittivat bloggaamisen kolme vuotta sitten tai aiemmin?"

Voisiko kyse olla vain siitä, että amatöörikirjoittaja kokee uhkaavaksi sen, että ammattikirjoittajat harrastavat blogeja? Ilmiö ei olisi uusi.

Minulle on ihan sama kuka Suomessa blogeja tekee, kunhan ne ovat laadukkaita. En esimerkiksi tiedä kuka on nimimerkin 'Mediaräpätin' takana. Jos hän on kustannusalan ammattilainen, hyvä niin, jos hän on asiasta kiinnostunut yksittäinen tarkkailija, hienoa sekin.

Posted by: Tero Lehto at 17.10.05 22:08

"Jokainen ammatikseen kirjoittava varmasti älyää, että rivinvaihtoa pitää muistaa painaa säännöllisin väliajoin. Tai näin ainakin toivon."

Eihän tuota ymmärretä aina edes web-uutisissa, blogeista sitten puhumattakaan.

Posted by: Tero Lehto at 17.10.05 22:12

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)