« Kyllä se vaan on niin | Main | Usko demokratiaan palailee pätkittäin »

syyskuu 13, 2005

YLEstä ja Radio Helsingistä

Tuija kysyy Journalismin päivät -blogissa radion kohtalosta (vastaa sinäkin). Itselleni radio tarkoittaa tätä nykyä Radio Helsinkiä, jota kuuntelen aamiaisella ja työmatkalla sekä podcasteina, kun maanantaisin klo 15-17 en yleensä radion ääressä ole. Ja kylläpä ketuttaa nelostiellä körötellessä, kun Radio Helsinki haipuu eetteristä.

Mutta Radio Helsingistä tuli mieleeni sunnuntain Hesari. HS:n sunnuntai-sivuilla oli nimittäin juttu YLE:n tilanteesta, joka oli tehty haastattelemalla Radio Helsingin ohjelmapäällikkö Axa Sorjasta. Juttu oli sikäli hyvä, että se keskittyi vaihteen vuoksi YLE:n radiopuoleen, joka tuppaa yleensä jäämään television jalkoihin. Mutta noin muuten... no, tyylipisteitä ei tästä jutusta voi kauheasti jakaa.

Meinaan, että onko nyt laitaa antaa HS:n omistaman radioaseman pomon kertoa puolen sivun verran, mikä YLEssä mättää? Jutussa tuodaan kyllä esiin myös YLEn vahvuuksia ja mainitaan useampaan kertaan, että Sorjasen asema on YLE Q:n kilpailija. Mutta silti.

Asiaa voi ajatella toisesta suunnasta. Miltä se nyt kuulostaisi radiouutisten Päivän peili -lähetyksessä, jos uutistoimittaja haastattelisi Ylen tv-uutisten uutispäällikköä siitä, mikä Kymmenen uutisissa on pielessä? Tai A-studioon roudattaisiin radion uutistoimituksen päälikkö veistelemään radio Novan uutisista? Ei kauhean hygieenistä olisi sellainen.

Toim. huom: linkki HS:n juttuun tarjoillaan, jahka Hesarin sivujen hakutoiminto toipuu tahmastaan.

Posted by Kari at 13.09.05 11:08

Comments

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)