« YLEstä ja Radio Helsingistä | Main | Ja Hesari bloggaa »

syyskuu 13, 2005

Usko demokratiaan palailee pätkittäin

Ei voi olla totta: Eduskunta avaamassa uudelleen tekijänoikeuslain!

Ilmeisesti motkotus ei ole ollut turhaa. Ilmeisesti kannatti kirjoittaa SDP:n eduskuntaryhmän johtajalle. Mutta ei hurrata vielä, avaaminen ei vielä ole tae varsinaisista tuloksista.

Mutta jotain kuitenkin.

Posted by Kari at 13.09.05 22:25

Comments

Huvittavasti eroava liikenneministeri Leena Luhtanen arvostelee naapuriministeriön tekemää valmistelutyötä. Lainaus Tietokone.fi:n uutisesta:

"Toisesta viime päivinä porua herättäneestä tietotekniikkaa sivuavasta aiheesta, tekijänoikeuslaista, hän totesi, että se on vanhentunut jo syntyessään.

"Laki perustuu vuonna 1996 laadittuun direktiiviin. Musiikin ja muun viihteen maksullinen nettijakelu on lähtenyt varovasti liikkeelle. Olisi rangaistusten sijasta mietittävä ennemminkin porkkanoita niille, jotka ovat sisällöstä valmiita maksamaan", Luhtanen sanoi."

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=24686

Posted by: Tero Lehto at 13.09.05 23:06

Onko tässä pieni ihminen tuntevinaan nenässään suorastaan demokratian havinaa?

Posted by: Tuija at 13.09.05 23:12

Kieltämättä jotenkin epäuskoisen varovaisen toiveikas fiilis!

Sisäinen kyynikkoni oli jo ehtinyt ajattelemaan tilanteen likimain kokonaan menetetyksi ja valiokuntaan lähetetyt meilini vain periaatteelliseksi vastarinnaksi omantunnon vuoksi..

Mutta ehkä kansan mielipiteellä on edustuksellisessa demokratiassa ainakin pienet hetkensä muulloinkin kuin kerran 4 vuodessa!

Posted by: Jyri at 14.09.05 00:20

Nooh, suvi-anne sentään jaksaa nillittää, että saakelin kansalaiset. Vaikuttivat väärin, olisivat pysyneet vaan hiljaa passiivisena ja tyytyneet kohtaloonsa :)

http://www2.eduskunta.fi/fakta/edustaja/554/rakenne/paivakirja_index.htm

Posted by: zache at 14.09.05 08:32

Siimes valittaa, että miksi vasta nyt kansa on herännyt. Johtuisikohan siitä, että koko lain tuleva sisältö on ollut hyvin epävarma ja oli menossa lähes vaivihkaa läpi?

Toiseksi hän valittaa netissä verkostoituneista lobbaajista. Vaan etteivät tehokkaimmat lobbaajat olisi olleet niitä mustapukuisia miehiä, jotka ovat vieneet opetusministeriön vihjeettömiä virkamiehiä kuin pässiä narusta.

Posted by: Tero Lehto at 14.09.05 11:05

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)