« Mitä Sanasto tekee? | Main | Ajan hermolla, melkein »

syyskuu 09, 2005

Tehtiinpä tutkimus

Soprano-niminen markkinointiviestintäkonserni pukkasi eilen julki tutkimuksen, joka koski kännykkäoperaattoreiden näkymiä. Tiedotteen räväkässä otsikossa kerrottiin seuraavaa:

TELIASONERA PUTOAA. TELE FINLAND, ELISA JA SAUNALAHTI OVAT NOUSUSSA. PERHEITTÄIN TELIASONERA ON HÄVIÄJÄ JA ELISA TULEVAISUUDEN VOITTAJA

Otsikko nojaa mielipidekyselyyn, jossa noin 3600:lta suomalaiselta on kysytty mielipidettä siitä, miten he uskovat eri operaattorien pärjäävän tulevaisuudessa. Tutkimuksen tarkemmasta metodologiasta (otoksen koostumus, edustavuus, kyselymenetelmä, kysymysten muodot, vastausprosentti) ei löydy tietoa sen paremmin tiedotteesta kuin Sopranon www-sivuiltakaan.

Tutkimuksen on tehnyt Soprano Oyj:n eSearch-tutkimusyksikkö Uusi Toimisto ja Kampanja-lehtien toimeksiannosta (eli sieltä sitten varmaan löytyvät ne täsmälliset tiedot). Tiedotteessa jätetään mainitsematta, että ko. lehdet ovat Sopranon julkaisemia. Eli: Soprano teettää Sopranolla tutkimuksen, jonka julkaisee Soprano.

Tutkimuksen on siis tehnyt Sopranon eSearch-tutkimusyksikkö. Tutkimusyksikön tutkimusjohtaja on Risto Sinkko, jolla on myös Sinkko Consulting -niminen yritys, joka on jollakin tavalla mukana tässä tutkimuksessa. Risto Sinkko omistaa lisäksi siivun Soprano Oyj:tä.

Ja tietenkin täytyy muistaa, että Sopranon hallituksen puheenjohtaja on Pekka Vennamo, joka on myös Saunalahden, eli yhden tutkimuksen kohteista, hallituksen puheenjohtaja.

Mutta ihan hyvä tutkimus, varmaan.

Posted by Kari at 09.09.05 12:40

Comments

Läpinäkyvä yhteiskunta on hieno asia.

Posted by: Soopa at 09.09.05 13:35

Kyseessä on samainen tutkimus, johon osallistumiskutsu tuli meillä mediatoimistossa kaikille sähköpostissa. Taisinpa itsekin siihen vastata (varmaksi en enää muista).

Oma arvaukseni on se, että otos taitaa olla sama kuin Kampanja ja Uusi Toimisto -lehtien suorarekisteri.

Posted by: Pirkka at 09.09.05 16:17