« Oliko se hyvää minulle? | Main | Fight the pow... äh »

syyskuu 29, 2005

Niin mutta silti

Otsikko on poikani ns. yleisargumentti, jota hän käyttää huomatessaan varsinaisten asia-argumenttien loppuneen. Tulipa nyt vain mieleeni.

Elvis ry on julkaissut Janos Honkosen vastineen eiliseen pääkirjoitukseensa (via Merten). Se on asiallista toimintaa. Mutta sen verran elvisläisiä ilmeisesti edelleen kuumottaa, että vastinettakin pitää mennä nokkimaan erillisessä uutisessa:

Yksi viestin lähettäjä oli Mikrobitti-lehden vakituinen avustaja Janos Honkonen. Sovimme hänen kanssaan, että hänen vastineensa julkaistaan tällä kotisivullamme, mikä nyt on tapahtunut. Jokainen voi pohtia, täyttääkö lehden vakituisen avustajan kirjoittama juttu, joka ilmestyy lehden verkkojulkaisussa ja näyttää visuaalisesti toimitukselliselta aineistolta, yksittäisen mielipidekirjoituksen tunnusmerkit.

Niin voi. Journalistin ohjeissa sanotaan muuten virheiden korjaamisesta ja kritiikin kohteeksi joutuneen henkilön kannanotosta että

Kannanotto on puheenvuoro, joka on syytä julkaista mahdollisimman nopeasti ilman sen yhteyteen liitettyjä asiattomia lisäyksiä.

Jokainen voi pohtia, täyttääkö mainitun uutisen kirjoittajan heitto tällaisen asiattoman lisäyksen tunnusmerkit.

Posted by Kari at 29.09.05 21:09

Comments

"Blogi, jonka sisältö ei ole toimituksellista materiaalia" on kyllä aika hämärä lause. Sekä lainsäädäntö että journalistin ohjeet lähtevät siitä, että mediassa on tasan kahdenlaista sisältöä - mainoksia ja toimituksellista aineistoa.

Mielipidekirjoitukset - tai blogimerkinnät - ovat toimituksellista aineistoa, ja niitä koskee mm. päätoimittajavastuu ihan siinä missä uutisia, kolumneja tai pakinoitakin.

Posted by: TK at 29.09.05 21:30

Tästä lehden blogin asiasta lienen samaa mieltä TK:n kanssa: NetNyt:in entryt ovat aika ongelmitta tulkittavissa toimitukselliseksi aineistoksi. Niin ovat käsittääkseni mielipidekirjoituksetkin, siis ne sellaiset vanhanaikaiset paperilla julkaistavatkin.

Pointsini koski kannanottoon liittyvää toimituksellista nitinää, jota jokainen voi pohtia.

Posted by: KariH at 29.09.05 21:50

Vaikka blogi olisikin toimituksellista materiaalia (tästä hyväksyttäneen vielä näkemyserot), niin mikä olisi SanomaWSOYn motiivi vastustaa uutta lakia? Heillähän on omakin musiikkikauppa netissä?

Posted by: Sampsa at 30.09.05 09:52

Kelpaako kansainvälinen salaliitto? Kai sen on kelvattava.

Posted by: Kari Haakana at 30.09.05 14:02

Olis vaihteeksi kiva huomata, että nämä tekijänoikeustahot osaisivat käyttäytyä asiallisesti ja pitäytyä faktoissa nolon nokkimisen asemesta.

Posted by: Ugh at 30.09.05 14:47

Masinoinnista puheen ollen: www.masinointi.org, jonka ensi tiistain mielenosoituksesta kertovassa tiedotteessa on mielenkiintoisen kattava joukko allekirjoitajia. ;)

Posted by: Ugh at 01.10.05 19:28

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)