« Ja Hesari bloggaa | Main | Googlen blogihaku »

syyskuu 14, 2005

Mikä Suvi-Anne Siimestä kaivaa?

Ai että ahdistaa.

Olen muutaman kerran äänestänyt Vasemmistoliittoa, kun listoilta on löytynyt ehdokas, jonka olen tuntenut ja jonka kanssa olen ollut samaa mieltä asioista (terveisiä vaan). Suvi-Anne Siimeksen purkaus päiväkirjassaan saa minut pohtimaan äänestyskäyttäytymistäni uudestaan.

Janne ja Merten ovat ovat omissa blogeissaan selittäneet asian jo, mutta varmuuden vuoksi: kantaa on otettu aiemminkin, muun muassa EFFIn kautta ja kirjoituksilla lehdissä. Nämä kannanotot eivät kuitenkaan juuri mitenkään näy hallituksen esityksessä. Se on tämän myöhäisessä vaiheessa tulevan palautevyöryn takana.

Eniten Siimeksen tuuletuksessa minua ärsyttää asenne, jonka mukaan yhteydenotto kansanedustajaan juuri tässä vaiheessa olisi jotenkin väärin. En kykene ymmärtämään tällaista asennetta. Jos olisin kansanedustaja, olisin innoissani siitä, että kansalaiset (ja nimenomaan kansalaiset, eivät intressiryhmät tai ammattilobbarit) aktivoituvat jossakin asiassa tällä tavalla. Oli aikataulu mikä tahansa.

Ja hei, kukaan ei pyydä kansanedustajaa tekemään päätöstään "vain kahden edellisen päivän aikana tulleen sähköpostipalautteen perusteella", kuten Siimes kirjoittaa. Palautteen pitäisi kyllä olla heräte, jonka perusteella esitys, oli se sitten valiokunnan läpikäymä tai ei, kannattaisi lukea kertaalleen ajatuksella läpi.

Se, että ainutkaan musiikintekijä tai elokuvaohjaaja ei viime viikolla ottanut yhteyttä Siimekseen lakiehdotuksen tiimoilta on sekin merkittävä asia. Toivon, että Siimes miettii, miksi näin on. Siis ihan oikeasti miettii.

Posted by Kari at 14.09.05 11:16

Comments

Mukavaa että kirjoitit asiasta. Mä ärsyynnyin niin Siimekseen että en saanut mitään järkevää tekstiä aikaiseksi.

Posted by: pni at 14.09.05 11:56

Itse oli pakko laittaa Siimekselle mailia. Olin aiemmin pitänyt häntä suht fiksuna poliitikkona, mutta nyt varmaan korjaan näkemystäni. Asenteessa Suvi-Annella ainakin olisi parantamisen varaa.

Posted by: anu at 14.09.05 14:13

Jep, laitoin minäkin merkintäni meilitse Suvi-Annelle. Tämä on tälläinen "focus group of one" -ongelma: "jos minä en ole kuullut asiasta, niin sitä ei ole tapahtunutkaan, koska minähän olen niin tärkeä, että minulle kerrotaan kaikki." Jos Siimes nyt ei ole sattunut Kasvin selostuksia kuulemaan, niin ei se tarkoita sitä, ettei niitä olisi annettu. Ja onhan sitä aika paha yhden miehen selittää kaikille kaikki...

Posted by: Janne at 14.09.05 14:21

Minäkin mailasin, vaikka myönnän, että oli suunnattomia vaikeuksia pysyä asiallisena. Kunnioitin Siimestä aiemmin paljon enemmän. Sitten hän rupesi lyömään Raamatulla. Meni usko hänen vasemmistolaisuuteensa kertaheitolla.

Posted by: Jaakko at 14.09.05 16:11

Kieltämättä melkoinen purkaus Siimekseltä. Mielenkiintoista onkin nähdä milloin näiltä "nettipäiväkirjojaan" pitäviltä poliitikoilta löytyy ensimmäisen kerran uskallusta kommentointimahdollisuuden käyttöönottoon jos löytyy ollenkaan.

Julkista meiliä tuli pistettyä kyllä itsekin peliin..

Posted by: Jyri at 15.09.05 08:02

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)