« Ei enää maahockeyn karsintaeriä | Main | Zurnalismin päivien varaslähtö »

syyskuu 06, 2005

Maahockeyta ei jätetä

Jungnerin saneeraussuunnitelmat paljastuivat ainakin tässä vaiheessa suurimpia pelkoja pienemmäksi. Eläkkeelle lähtevien lisäksi kenkää on tulossa 100-200:lle YLEn työntekijälle.

Mutta olympialaisista ei luovuta! Doupattujen atleettien menoa voidaan jatkossakin katsoa lupamaksuvaroin, koska urheilu tuo YLElle katsojia. Niin toisi tietysti pornokin, mutta jostain syystä tätä argumenttia ei keskustelussa ole käytetty.

Nyt sitten odottelemaan kilpailevien mediaryhmien kommentteja. Veikkaan, että nurinaa tulee siitä, että säästöt eivät ole tarpeeksi tehokkaita (eli että YLEn kanavilta tulee yhä jotain muutakin kuin virityskuvaa ja sahansoittoa).

Päivitys: no nyt ne suuttu! YLE ei lähetä ohjelmia klo 14-24 henkilöstön ulosmarssin vuoksi.

Posted by Kari at 06.09.05 11:04

Comments

Kyllähän kilpailevien mediatalojen ja YLE-vastaisten politiikka on jo selväksi tullut (Iltalehti taas etunenässä jo iski pääkirjoituksessaan):

Vaihe 1: YLEn tehtävän määrittäminen niin, että se keskittyy vain sahansaittoon, saamelaislesbodokumentteihin (tässä on tosin riski, että yllättävän moni kiinnostuu juuri tästä aiheepiiristä) ja moderniin suomalaiseen kuorolauluun. Viihdettä ja populaarimusiikkia ei YLE saa lähettää, ei radiossa tahi televisiossa.

Vaihe 2: Määrittelyn jälkeen sitten ihmetellään, kuinka kukaan ei enää katso YLEn televisiokanavia tai kuuntele modernia suomalaista kuorolaulua kaikilta YLEn radiokanavilta.

Vaihe 3: Eihän näitä kanavia eikä koko YLEä oikeastaan enää tarvita. Poistetaan koko markkinahäirikkö!

Vaihe 4: TV-viikon odotetuimmat ja tasokkaimmat ohjelmat ovat 4D-dokumentit Tätä-seksiin-liittyvää-sairautta-on-vain-yhdellä-ihmisellä-koko-maailmassa ja Uuden Kissin Kerro-mitä-radiokanavaa-kuuntelet-juuri-parhaillaan -puhelinkilpailu, jossa voi voittaa 100 euroa.

- - -

Työni puolesta minun tulisi kai olla juurikin ylläolevaa mieltä, mutta yksityisenä radion rakastajana ja television valikoivana katsojana en pysty. Täytyy kai perustaa Iloiset lupamaksun maksajat -yhdistys.

Posted by: Pirkka at 06.09.05 12:08

Itse käytin muistaakseni kolttalesboja esimerkkinä joskus... Muuten olen samaa mieltä :-D

Ja eikös joku Pro YLE jo joskus perustettukin?

Posted by: Kari Haakana at 06.09.05 13:01

No ilmankos tuo kolttalesbot tuntuikin niin hyvältä idealta, kun ei edes ollut oma. :-)

Mutta itse asiassa, ei hassumpi dokumentti-idea. Pisteet sinulle!

Posted by: Pirkka at 06.09.05 16:41

Kuinkohan monen suomalaisen elämänlaatu laski, kun Ylen kanavilta ei tullut ohjelmaa? Luulen, että useimmat eivät huomanneet mitään.

Ei sikäli, ettenkö minä arvostaisi suurta osaa Ylen TV-ohjelmistosta, mutta kansan syvät rivit taitavat olla enemmän tosi-teeveen ja muun hömpän suuntaan.

Ylen sisällä tuntuu olevan outoja käsityksiä Ylen rahoituksen luonteesta. Lainaus tiistai aamun TalSasta:

"Tv-lupamaksuja yhtiö ei uskalla kunnolla korottaa, joten nyt se säästää henkilöstömenoista." (--Aapo Parviainen / Yle Radiouutiset)

Lähde: http://www.taloussanomat.fi/jutut/4520858.asp (€)

Ilmeisesti joku Ylen sisälläkin myöntää, että Tv-maksu on ollut yhtiölle tähän asti maksuautomaatti, vaikka virallisesti sen piti olla eduskunnan päättämä asia.

Posted by: Tero Lehto at 07.09.05 01:29

Scheiss! Mistä tuo yhdyssanavirhe tuli? Näppäimistössäni on oltava bugi.

Posted by: Tero Lehto at 07.09.05 01:31

Pirkka(kin) on oikeassa. Meillä seuratut asiaohjelmat, uutiset luemme netistä tai paperilta, ovat muilla kanavilla onnetonta tuontimömmöä tai täkäläistä myötähäpeän tuntoja herättävää vasemman käden jälkeä. Siis silloin harvoin kuin niitä on edes Neloselta tai Kolmoselta näytetty.

Muilla radiotaajuuksilla asiaa taas ei puhuta lainkaan. Uutisetkin ovat samat kuin kaikilla muillakin, sanasta sanaan, mikä kuulostaa huvittavalta. Nämä mediat elämöivät sinkuilla, seurustelijoilla ja muutenkin vain nuorilla aikuisilla. Missä on yli neli-viisikymppisen ja vielä perheellisen ääni vaikka olen siitä kaukana?

Myös monilapsisen perhe-elämän administraattorina annan pisteitä Ylelle aikuisuudesta. Vaikka laitos ei vielä tänäkään päivänä kykene tasapuoliseen asioiden käsittelyyn (vasemmistolaiset myötätunnot paistavat läpi suorastaan härskisti ja kumoavat ajoin vaikka sitten faktoja läpinäkyvän huterasti, kuin suoraan ay-liikkeen tai demareiden megafonista).

Ylen tukea ja ylläpitoa puoltavat edes puolittaisen asian lisäksi silti myös lastenohjelmat. Ilman niitä ainakin me olisimme helisemässä. Muiden kanavien ohjelmat ovat suorastaan vahingollisia eikä dvdeitä ehdi, jaksa tai edes halua noutaa vuokraamoista tai marketista kauppakärryyn. Yleltä tulee muutakin kuin jatkuvaa huutamista ja väkivaltaa (tarkoitan nyt siis pelkkiä lastenohjelmia). Mekkalointia vapaan aseenkanto-oikeuden maasta tulevat piirretyt ovat pullollaan.

Me emme ainakaan voisi kuvitellakaan jättävämme jälkikasvuamme tällaisten aupairien, Nelosen ja Mtv:n armoille.

P.S. Bloggaus tai ainakin waretus työaikana vähennetään varmaan vähitellen palkoista. Nootti ainkain. Mutta mitään P2P-softaa en jätkät hei pyöritä työkoneilla!

Posted by: Harri at 07.09.05 09:53

"Kuinkohan monen suomalaisen elämänlaatu laski, kun Ylen kanavilta ei tullut ohjelmaa? Luulen, että useimmat eivät huomanneet mitään."

No ei yhden illan katkoksesta varmaan laskenut, mutta kyllä ajankohtaisseurantaani tulisi iiiiiso aukko, mikäli YLEn ohjelmat loppuisivat.

Ja luulen, että asia kyllä huomattiin. Lähi-Alepoita ei kuitenkaan vielä alettu ryöstellä, kun kyseessä oli ohimeneväksi tiedetty asia.

Posted by: Kari Haakana at 07.09.05 12:04

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)