« Laajakaistakasvu hidastumassa | Main | Oliko se hyvää minulle? »

syyskuu 28, 2005

Lisää masinointia

Säveltäjien ja sanoittajien Elvis ry:n web-sivujen pääkirjoitus vetää pisteet kotiin selväpäisellä ja salaliittoteorioihin vaipumattamolla pääkirjoituksellaan viime viikkojen tekijänoikeustapahtumista. Rahalainaus:

Meilisirkuksen käynnistämiseen eivät piskuisen EFFI ry:n rahkeet tietenkään riittäneet, vaan tarvittiin isompia resursseja. Sanoma-WSOY:n Mikrobitti-lehti jakoi nettisivullaan ohjeita hallituksen lakiesitystä arvostelleen kampanjan aloittamiseksi heti sen jälkeen, kun esitys oli 7. syyskuuta eduskunnan täysistuntokäsittelyssä. (...) Internetin keskustelupalstoja on pidetty vapaan kansalaistoiminnan ja demokratian ihanteina. Mutta usein niillä on läheiset yhteydet johonkin mediataloon. Kansanedustajiltamme sopii toivoa kriittisyyttä sen suhteen, mikä on kunkin viestin ja lausunnon todellinen edustavuus ja painoarvo
.

Ilmeisesti kiireen tai tilanpuutteen vuoksi Illuminati, vapaamuurarit ja Bilderberg-seura on jätetty kirjoituksesta pois.

Posted by Kari at 28.09.05 21:42

Comments

Pääkirjoituksesta on myös kiiresssä unohtunut maininta, että lain valmistelua johtanut ja opetusministeriön johtaja Jukka Liedes istuu myös Gramexin alaisen Esekin ja Kopioston alaisen Avakin hallinnossa.

Niinikään kirjoituksesta unohdetiin se detalji, että 600 artistin adressia on yritetty vääristää "päivittämällä" sitä kannanotoksi kopiosuojausten puolesta, vaikka huhtikuisessa adressissa ei moista kohtaa olekaan.

Ja elokuva- ja ääniteollisuudellahan ei olekaan ollut lobbareita eduskunnassa, ei lainkaan!

Posted by: Tero Lehto at 28.09.05 22:33

Eiköhän tässä ole kyse ihan puhtaasti pahansuovasta valehtelusta ja vastustajien demonisoinnista ja vähättelystä.

Valitettavasti vain hyvin harvalla kansanedustajalla on "kriittisyyttä sen suhteen, mikä on kunkin viestin ja lausunnon todellinen edustavuus ja painoarvo". Siksi tämmöiset ammattilobbarit pysyvät leivänsyrjässä.

Posted by: Henri at 29.09.05 01:41

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)