« Ajan hermolla, melkein | Main | Kyllä se vaan on niin »

syyskuu 11, 2005

"Lähettämämme jääkarhut olivat mukana vapaaehtoisesti"

Pirkka Aunola on päässyt tutustumaan toimittajille tuttuun tilanteeseen: uutisen kohde (ja/tai sidosryhmä) antaa palautetta (katso myös Pirkan aiempi kirjoitus aiheesta). Ja palautettahan tulee joskus ns. runsaalla kädellä. Joskus, onneksi kai suhteellisen harvoin, palautteeseen liittyy myös uhkauksia taloudellisesta tai oikeudellisista seuraamuksista.

Pirkan tapauksessa ei liene uhkailtu. Mutta entäpä jos olisi? Ja entäpä jos kirjoittaja ei olisi Pirkan tapaan kiinnostunut ja tietoinen tiedonvälityksen kysymyksistä? Veikkaan, että aika helposti tottumattomampi kirjoittaja päätyisi poistamaan tai muokkaamaan kirjoitustaan, kun tarpeeksi vakuuttavasti taivutellaan.

Tätä voi pitää kansalaisjournalismin yhtenä mahdollisena heikkona alueena: rivikansalaisella ei ole koulutuksen, kokemuksen, kollegojen, esimiesten ja ammatillisten yhteisöjen antamaa tukea ongelmatilanteissa. Jenkeissä työpaikoistaan kenkää saaneiden bloggajien tapaukset osoittavat, miten yksin tuollaisessa tilanteessa pahimmillaan on. Ja tämä liittyy, mutkan kautta, Tuijan kirjoitukseen Journalismin päivissä. (Häpeämätöntä mainontaa, tällainen.)

Posted by Kari at 11.09.05 17:18

Comments

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)