« Otapa kahvia, mediatyöntekijä | Main | Tänään toisaalla »

syyskuu 15, 2005

Ei ristiriitaa

OPM on takaisin virkeämpänä kuin koskaan.

Ensin Tanja Karpela, kyllä, näkee tekijänoikeuslain uusimmissa käänteissä "masinoidun kampanjan". Just.

Sitten käy ilmi, että OPM:n tekijänoikeuslakia valmistellut virkamies, viestintäkulttuuriyksikön päällikkö Jukka Liedes, istuu Gramexin osana toimivan Esekin hallituksessa. Ministeriön nimittämänä, ei siis omasta tahdostaan tai ansioistaan.

Liedeksen mielestä ei ole ongelmallista, että lain valmistelija osallistuu päätöksentekoon tekijänoikeuksien haltijoita edustavassa järjestössä, jota on kuultu asiantuntijatahona lain valmistelussa.

Liedes ei uutisessa suostu kommentoimaan sitä, ovatko Gramexin ja kuluttajien edut ristiriidassa. En minäkään kommentoisi.

OPM:n muiden virkamiesten ja Karpelan lausunnot ja se, että Liedes ei pidä Esek-rooliaan ongelmallisena ovat merkki. Ne ovat merkki siitä, että OPM elää edelleen vanhaa aikaa, jossa tekijänoikeus oli epäpoliittinen hallintoasia, jota hoidettiin ministeriön ja tekijänoikeusjärjestöjen kesken. Aika on kuitenkin muuttunut, tekijänoikeudet ja niiden määritykset ovat muuttuneet paljon suuremmiksi ja vaikeammiksi kysymyksiksi kuin ne olivat analogisella kaudella.

Posted by Kari at 15.09.05 20:50

Comments

Ja Gramexin edustaja ei varmaan ole jutellut IFPIn jätkien kanssa...

Posted by: pni at 16.09.05 10:17

Että tää touhu kusee pahasti reisille. Tuntuu että sitä mukaa kun ehtii edellisesti pläjäyksestä tointua, on jo seuraava säätö pureksittavana.

Onko kukaan nähnyt missään lehdessä koko aiheesta minkään näköistä kirjoitusta, jossa edes hieman ihmeteltäisiin tätä menoa? Siis muita kun näitä "ei kai virsistä nyt pidä maksaa" -tyyppisiä räpellyksiä.

Posted by: Shrike at 16.09.05 18:41

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)