« No sinnepä sitten | Main | Maahockeyta ei jätetä »

syyskuu 02, 2005

Ei enää maahockeyn karsintaeriä

Tämä on nyt vähän noloa, mutta olen samaa mieltä Kimmo Sasin kanssa. Sasi nimittäin ehdottaa Aamulehdessä (referointia HS:ssa) YLElle olympialaisista luopumista.

Öbauttiarallaa aikakin. Massiivisten ja tylsien urheilubakkanaalien televisioiminen on kallista puuhaa, joka voitaisiin huoletta antaa Eurosportin ja muiden fetissikanavien hommaksi. Tai sitten YLE voisi vihdoin siirtyä urheilutapahtumissa pay-per-view -malliin, jonka digitaalitekniikka mahdollistaa. Mitään merkittävää tiedotus- tai kulttuuritehtävää korruptoituneen olympia"liikkeen" järjestämien Coca-Colan ja Samsungin markkinointitapahtumien televisioiminen ei (enää) toteuta.

Olympialaisista luopuminen liittyy tietenkin yleisempään keskusteluun siitä, mitä julkiseen palveluun kuuluu ja mitä ei. Tässä olen todennäköisesti suurimmalta osalta eri linjalla kuin Sasi, jonka markkinafundamentalistiseen näkemykseen kuuluu YLEn poistaminen mediamarkkinoita häiriköimästä.

Jonkinlaista lisätietoa YLEn tulevaisuudesta saataneen maanantaina, kun toimitusjohtaja Mikael Jungner esittelee säästösuunnitelmansa YLEn hallintoneuvostolle. Tilaisuus lähetetään suorana Radio Suomessa ja striiminä... ei kun näinkin unta.

Posted by Kari at 02.09.05 13:15

Comments

Kuitenkin haluan peräänkuuluttaa sitä, että jos ja kun Olympialaisista luovutaan tai siirrytään erityiseen laskutukseen, niin sen pitäisi näkyä myös kuluttajalle keventyneenä hinnoitteluna. Tarkoitan siis ihanaa tv-lupamaksua.

Posted by: Jasmo at 02.09.05 15:50

Vaikka kuinka katsoisi ylenpunaisten silmälasien läpi tulevaisuutta jonnekin viiden vuoden päähän, lupamaksurahoitteisen television taru alkaa olla lopuillaan.

Ei voi mitään. Kun sekä tekniikka että sisältö ajavat ohi ja pian jo kahdeksikkoa Pasilan dinosauruksen ympärillä, ei voi kuin toivottaa kepeät mullat.

Ihan kiva historia, mutta aikansa kutakin. RIP lupamaksurahoitteinen YLE. Fiksu poliitikko tai yritysjohtaja alkaisi jo miettiä vaihtoehtoja ennen kuin tilanne kokonaan kriisiytyy käsiin.

Posted by: anonyymi kommentoija at 02.09.05 16:29

Jazmo: ei kai yhden, kerran neljässä vuodessa lähetettävän ohjelmakokonaisuuden siirtäminen jollekin (toistaiseksi kuvitteelliselle) maksukanavalle tarkoita automaattisesti seuraamuksia luamaksuihin? Tai miksi tarkoittaisi?

Anonyymi: jonkinlaiset konkreettiset esimerkit näistä kahdeksikkoa Pasilan ympäri ajavista tekniikoista ja sisällöistä olisivat tervetulleita. Sitäkin voisi miettiä, miksi YLE itsekin ei voisi ottaa näitä tekniikoita ja sisältöjä valikoimiinsa.

Posted by: Kari Haakana at 02.09.05 18:29

YLE kyllä näyttäisi mielestäni seuraavan ihan mukavasti tekniikkaa ja sisältöä - ei ehkä ihan kärjessä kuten BBC, mutta selkeästi siellä ollaan tuntoaistimet harallaan. Podcastien aloittaminen on hyvä esimerkki siitä. Muista suomalaista televisio- ja radiokanavista ei sitten voikaan sanoa oikein mitään positiivista tässä asiassa.

Tietenkään Yleisradion resurssit eivät riitä joka asiaan, erityisesti kun rahaa kuluu kaikenlaiseen kalliiseen. Esimerkiksi juuri tuohon olympialaisten televisiointiin. Yksien olympialaisten kustannuksilla tuotettaisiin aika paljon kaikenlaista hyvää - esimerkiksi vaikka sitten lisää urheilua.

Posted by: Janne at 03.09.05 17:36

Olempialaiset voisi hyvin korvata sillä, että neljän vuoden välein lähetetään Riefenstahlin Olympia. Tulokset voi lukea lehdestä jos ne jotakuta kiinnostavat.

Posted by: Jaakko at 06.09.05 16:13

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)