« Tehtiinpä tutkimus | Main | "Lähettämämme jääkarhut olivat mukana vapaaehtoisesti" »

syyskuu 09, 2005

Ajan hermolla, melkein

STT:n uutinen, sikäli ja kun se on HS:n Tuoreissa kokonaan, käsittelee puolikkaan kappaleen verran uuden tekijänoikeuslain vaikutuksia tietotekniikkaan ja Internetiin. Alla tuo puolikas kappale kokonaisuudessaan:


Uusi tekijänoikeuslaki tekee kaikenlaisen piraattitallenteiden maahantuonnin rangaistavaksi. Suojatun aineiston, kuten musiikin ja elokuvien tietoverkkovälitys tulee yksiselitteisesti tekijänoikeuden piiriin.

Ei mainintaa suojattujen cd-levyjen rippaamisen laittomuudesta, ei mainintaa ulkomaisten teoskappaleiden myynnin ongelmista eikä mainintaa siitä, että laki kieltää tietokoneohjelmien ja tietokantojen välittämisen tietoverkoissa. Kyllä, luitte oikein. Enemmän asiasta Tero Lehdon uutisessa.

Jyrki J. Kasvi (vihr), tuo ilmeisesti ainoa järjen ääni tämän asian suhteen Arkadianmäellä, kehottaa jatkamaan sähköpostikampanjaa edustajille. Yhdyn Jyrkiin.

Posted by Kari at 09.09.05 15:45

Comments

Häpeämättömästi lyön rumpua Electronic Frontier Foundation Finlandin puolesta.

Kun mietitte kuka ajaa kuluttajan etua, muistakaa EFFI! EFFI:n blogeissa ja tiedotteissa on asiaa.

Jäseneksi liittyminen ja sitä myöten tärkeän asian ajaminen on helppoa: http://www.effi.org/ ja heti vasemmasta yläkulmasta: "Liity jäseneksi".

Posted by: Jussi Savola at 09.09.05 17:16

Olen samaa mieltä siitä, että EFFI ajaa usein kuluttajien asiaa ja tuo julkiseen keskusteluun pointteja, joita ei ole muuten haluttu tai ymmärretty ottaa esille.

Ongelma on kuitenkin se, että EFFI on ns. joka asiasta valittajan maineesta, ja mitä nyt olen ministeriöiden virkamiesten kanssa puhelinhaastatteluissa jutellut, rivien välistä voi vaistota ettei EFFI:ä oteta aina kovinkaan tosissaan.

Kansanedustajien herättely keskusteluun on sikälikin perusteltua, että heidät voimme vaaleissa valita ja siten viedä välillisesti viestimme sinne missä päätöksiä tehdään.

Minun oli tarkoitus tuossa perjantain uutisessa jututtaa muitakin kansanedustajia, mutta pikainen soittokierros puoluetoimistoihin paljasti, ettei asiasta juuri tiedetä mitään, eikä kukaan halunnut asiaa kommentoida. Nämä digitaaliset tiedonsiirrot ja tekijänoikeudet ovat kansanedustajille ja ministereille hyvin vieras asia. He ovat pääasiassa sukupolvea, jolle musiikki on fyysinen media (LP, kasetti tai CD), ja joku "MP3-soitin" kuulostaa melkein rikolliselta. Ja kohtahan se melkein sitä onkin.

Posted by: Tero Lehto at 09.09.05 23:31

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)