« Maa kutsuu | Main | Blogosfäärin tila, kansalaisjournalismi ja alaston kuningas »

elokuu 02, 2005

Viinakortit takaisin!

Elokuvian ja Valokuvian Henri kirjoittaa fiksusti pääministeri Matti "Kaarina" Vanhasen kesäideasta eli pre paid -simmien rekisteröinnistä. Olen jyrkästi samaa mieltä Henrin kanssa.

Henri esittelee vastaavia ideoita:

Mietitäänpä kuinka monta ihmistä kuolee samassa ajassa vaikka rattijuoppojen uhreina. Kuinka moni sohvaperuna viimein nousisi takajaloilleen, jos pääministeri vaatisi, että jokaisen Alkosta ostetun pullon yhteydessä pitäisi täyttää rekisteröintilomake.

(Ja kuvitelkaa, meillä on ollut aika, jolloin näin oikeasti oli! Tai siis melkein, siis silloin kun käytössä oli viinakortti.)

Mutta siis. Mitä oikeaa hyötyä olisi siitä, että R-kioskin tädit pantaisiin syynäämään ja rekisteröimään Go Mobile -liittymien ostajien henkkareita? Siis niitä muovilätkiä, jonkalaisia eivät kuulemma yläasteikäiset viinanhimossaan ja ammattirikolliset ihan muuten vaan mitenkään osaa väärentää.

Ja eivät muuten varmaankaan pahat pojat saa päähänsä panna kiskan nurkalla hengaavaa Arskaa ostamaan paria simmiä viiden euron hakupalkalla. Eivät varmaankaan, sillä tällä tavalla ei osattu toimia ennen vanhaan sen viinankaan kanssa. Tervetuloa pimeiden simmien markkinat.

Posted by Kari at 02.08.05 15:41

Comments

Niin ja se mikä minua keskustelussa häiritsee on se että hommaa perustellaan terrorismilla, jota täällä käsittääkseni ei ole ollut, mutta samalla unohdetaan se että täällä on ollu ihan konkreettisiakin ongelmia supon, poliisin ja soneran tms rekisterien käytössä.

Posted by: zache at 02.08.05 16:21

Se (Matti Vanhanaikainen) jälleen tiettävästi vaan käy selvin päin resitentinvaalikampanjaansa! Ei puutu kuin vanha puoluetoverinsa tissi-Tanja - öhm - keräämään hurskaasti halpoja pisteitä netin pornosuodattimista.

Harri vaan

Posted by: harri at 02.08.05 23:51

Ymmärrän sen, että ministeri sanoo jotain tällaista, mutta huolestuttavampaa on minusta se miten moni esimerkiksi Hesarin keskustelussa aiheesta toivottaa tervetulleeksi kaiken mahdollisen valvonnan ja ihmisten elämää seuraavat tietokannat "koska eihän rehellisellä kansalaisella ole mitään salattavaa" -asenteella.

http://www.helsinginsanomat.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=5094&tstart=0

Posted by: Tero Lehto at 03.08.05 07:56