« Kaksi kaupunkia | Main | Menkää ottamaan kuvia »

elokuu 09, 2005

Olen nuori, rikas ja laajakaistainen mies

...ainakin, jos on uskominen comScore-nimisen yrityksen päätelmiä blogeista ja niiden lukijoista (PDF). Okei, päätelmät koskevat yhdysvaltalaisyleisöä, mikä selittää sen, etten ole nuori enkä rikas.

On raportissa muutama mielenkiintoinenkin väite. Ainakin se, että blogit, noin niin kuin yhteenlaskettuna ilmiönä, hätyyttelevät isoa mediaa. Esimerkiksi Blogspot (eli Bloggerin blogit) on jo kävijämääriltään isompi instituutio kuin New York Timesin tai Washington Postin verkkoulokkeet.

Sekin on tietysti hauskaa ja kiinnostavaa, että kiinnostavimmat blogikategoriat ovat Politiikka/uutiset, hipster (Häh? Tähän kategoriaan lasketaan näköjään Fark ja BoingBoing, joten tämä lienee jonkinlainen kaatoluokka), tekniikka ja naiset. No okei, ymmärränhän minä että naiset kiinnostavat; ovat ne joskus kiinnostaneet minuakin, mutta jotenkin pidän tätä kategoriaa outona.

Media tulee kiinnostavuudessa naisten jälkeen, mikä osoittaa, että oma erikoistumisaiheeni on aivan väärä. Jotenkin vain tagline "Naisia, tekniikkaa ja naistekniikkaa" ei kuulostanut kovin tarttuvalta.

Posted by Kari at 09.08.05 22:07

Comments

Kari ehkä tuntee tämän klassikon, mutta nostan sen kuitenkin esiin. Rivien välistä löytyy selitys sillekin, miksi blogit ovat isompia kuin New York Times.

http://www.wired.com/wired/archive/12.10/tail.html

Minäkin olen vanha ja köyhä, mutta ehkä tuolta tutkimuksesta löytyy jokin oma kategoria "keski-ikäiset surulliset siipirikot trendihaukat"?

Posted by: Petteri at 10.08.05 10:23

Pieni varoitus: Tähän tutkimukseen kannattaa suhtautua varauksellisesti tutkimusmenetelmien ja tutkimusten tilaajien vuoksi. Kritiikki nousee jo blogistaninkin piirissä: http://calacanis.weblogsinc.com/entry/1234000780053810/

Posted by: Mediablogi at 10.08.05 12:28

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)