« Mainos vai juttu? | Main | Lisää läpinäkyvyyttä heti (tai ainakin isommat tuopit) »

elokuu 26, 2005

Nyt ryhmäpolkkaamaan!

Journalismin päivillä ei siis kansalaisjournalismi juhli. Ajattelin parantaa tilannetta omalta pieneltä osaltani (kaunis lause, ammattilainen asialla).

Olen pistänyt Bloggeriin pystyyn ryhmäblogin, johon ajattelin ruinata osallistujia. Ideana olisi dokumentoida ja kommentoida päivillä pidettyjä alustuksia ja mahdollisesti jatkaa keskustelua aiheista blogin puolella.

Oletko osallistumassa päiville? Kiinnostaako osallistua ryhmäblogiin? Jos vastaus on kyllä, lähetä minulle postia osoitteeseen kari.haakana@gmail.com. Lisään halukkaat blogin kirjoittajiksi. Nimimerkilläkin saa osallistua, jos ujostuttaa. Pari ihmistä on jo osoittanut varovaista mielenkiintoa.

Mitään sen kummempaa ohjeistusta hommaan ei ole. Kirjoita alustuksista/sessioista, joita seuraat ja kommentoi niiden sisältöä. Siinä se.

Posted by Kari at 26.08.05 15:15

Comments

Saanko kirjoittaa sen esitelmän mark... journ... eiku ammattibloggaajista, jonka olisin pitänyt, jos joku olisi pyytänyt :-)))

Aikuiten oikeesti: hyvä idea, lisää tällaista. Itse en päiville pääse.

Posted by: Petteri Numminen at 26.08.05 15:25

Eikö kätevämpää perustaa blogeja seuraava sivu, johon liitetään seminaareista kirjoittavien blogien feedit? Näin muistiinpanot ja kommentit säilyvät omissa blogeissa, mutta yhteistä aihetta voi seurata seurantasivulta.

Minusta se kuuluisi oikeastaan konferenssin ja seminaarin palveluihin. Olen itse kaivannut sellaista palvelua.

Posted by: Silja Orvokki at 26.08.05 18:03

Joo, tuo olisi varmasti hyvä keino, jos meillä olisi paljon (tai edes useita) ihmisiä, jotka bloggaisivat tapahtumasta. Vaan kun en ole itseni lisäksi vielä varmistanut ensimmäistäkään. Ja lisäksi tässä olisi mahdollisuus tarjota bloggaamiskokemusta sellaisille toimittajille, jotka eivät ole asiaa vielä kokeilleet. Jäisi vain oman blogin perustamisen kynnys pois, ensivaiheessa.

Posted by: Kari Haakana at 26.08.05 20:50

Muualla 51 % toimittajista käyttää blogeja hyväkseen työssään http://mediablogi.typepad.com/mediablogi/2005/08/muualla_51_toim.html

Suomessa Journalismin päivillä hiljaista on. Karin idea hyvä on. Varovaista vakavammassa harkinnassa osallistumiseni ryhmäblogiin on :)

Posted by: mediablogi at 26.08.05 21:15

Myös journalismin kohteiden näkökulmasta blogit ovat hyödyksi. Kännykän akku säästyy, kun sanoo, että siinä ja siinä blogimerkinnästä löytyvät kantani asiaan X.

Käytän tätä nykyään myös kun pidän jonkun esityksen (keksikää hyvä suomennos sanalla "presentation") jossakin.

Juttu blogiin, vaikka raakalaisversiona, ja esityksestä kiinnostuneelle toimittajalle vinkki tekstistä. Kyllä sieltä asiantunteva toimittaja jutun saa irti. [Esitys myös kopioina mukaan - jutuista tulee suurempia, jos toimittaja vaivautuu paikalle...]

Jos blogikirjoitusta ei ole viimeistellyt ja toimittaja on pahalla päällä (pahantahtoisuus mielessään), voi tietysti mediaan irrota ihan mitä tahansa.

Eivätkö blogit siis ole mukana journalismipäivillä? Mikä niitä vaivaa?

Posted by: Sedis at 29.08.05 08:20

Mistä tuo journalismin päivien varjoblog muuten joskus kenties löytyy?

Posted by: jal at 05.09.05 10:28

Kerron osoitteen jahka.

Posted by: Kari Haakana at 05.09.05 16:54

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)