« flickr-koe | Main | Aula »

elokuu 11, 2005

Lifeblog + Flickr + Movable Type=?

Olen uudenkarhea Nokia 6680:n haltija ja olen asentanut luuriin Nokian Lifeblog-ohjelman. Lisäksi minulla on Flickr-tili. Ja sitten on vielä tämä blogi.

No niin. Flickr ja Lifeblog pelaavat yhteen jopa siinä määrin, että Flickrin sivuilla mainostetaan mahdollisuutta työntää kuvia Lifeblogin kautta Flickriin. Lisäksi mainitaan, että kuvat on mahdollista panna tarjolle sekä blogiin että Flickriin. Tähänkin annetaan ihan älylliset ohjeet.

Jostain syystä homma ei kuitenkaan ihan toimi. Kuvat siirtyvät 6680:sta Flickriin, mutta puhelimen Lifeblogissa luodut otsikot tai tekstit eivät. Movable Typen puolelle ei sitten siirry kuviakaan. Puhelin kertoo palvelinvirheestä.

Asian voi, kuten edellisestä entrystä näkee, kiertää lähettämällä kuvan puhelimesta sähköpostilla Flickriin. Tällöin toimii myös blogiin lähettäminen, joskin ääkköset kärsivät. Ja Flickr haluaa lisätä entryyn ärsiön "Originally uploaded by..." osuuden. Mitenkähän sen saisi pois?

Hmph. No, mobloggaaminen onnistuu kuitenkin, jotenkin. Lifeblog näyttää olevan tässä välissä vähän turha palikka.

Posted by Kari at 11.08.05 12:47

Comments

Mulla toimii ainakin toi sähköpostin kautta Flickr:iin lähettäminen kuin unelma. Blogin ulkoasua/merkinnän ulkoasua muokkaamalla voi poistaa tuon originally uploaded by -tekstin.

Lifeblogia en ole kokeillut, koska Mac-versiota siitä ei vielä ole, joten olen tyytynyt sähköposti-bloggaamiseen Flickr:n kautta.

Posted by: Antti Vilpponen at 11.08.05 16:49

Joo, lähettäminen toimii, mutta ääkköset ei. Merkinnän ulkoasun säätömahdollisuutta en Flickristä löytänyt. Osaatko antaa täsmällisempää pointteria?

Posted by: Kari Haakana at 11.08.05 18:51

Tulee mieleen Nokian luurit: tässä nykyisessä _melkein_ toimii oikein visual radio, edellisessä _melkein_ mp3-toisto ja sitä edellisessä _melkein_ e-mail :)

Posted by: Pekka at 12.08.05 00:04

Itse yritin tehdä kanssa omaa moblog-osiota, mutta se pysähtyi teknisiin ongelmiin. Kokeilin erilaisia S60-ohjelmia, Googlen Mail-to-Bloggeria ja tuota Flickriäkin, mutta kaikissa törmäsin joko ääkkösten toimimattomuuteen, surkeaan käyttöliittymään tai epävarmaan kuvien lähetykseen.

Minusta sähköpostin yksisuuntaisuus ei edes riitä, vaan haluaisin clientin, jolla pääsen Blogger.com:iin muokkaamaan ja katsomaan kirjoituksiani. Ehkä tästä ollaan vielä liian kaukana nykyisillä käyttöliittymillä ja jatkuvasti muuttuvilla softa-alustoilla.

Posted by: Tero Lehto at 12.08.05 09:37

Lifeblog ja MovableType 3.17 toimivat oikein hyvin yhteen, kunhan seuraa tämän sivun ohjeita: http://www.ocasta.co.uk/mt/archives/2005/03/lifeblogging_to.html

Posted by: Guest at 04.10.05 11:48

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)