« Ohessa julkisuuskuvani nimikirjoituksella varustettuna | Main | Äityyns vai ei äityyns? »

elokuu 17, 2005

Jos oikeasti haluat blogata anonyymisti

...niin älä asenna blogiisi kävijälaskuria, jonka tunnukseksi asetat jonkin itseesi viittaavan sanan. Siis esimerkiksi niin, että se laskuri on Sitemeteriltä, koska se laskurin osoite muodostuu näin: http://www.sitemeter.com/default.asp?action=stats&site=f12jaanapasilasta. Hei Jaana. (Ja se melakari oman laskurini osoitteessa viittaa yksinkertaisesti melankoliaan ja Kariin. Tämä ihan ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä, ennen kuin joku fiksupeppu sitä kysyy.)

Älä ainakaan lähde surffailemaan kävijälaskurin Referring URL -kenttien kautta, koska silloin minun lukijalaskurini poimii tietoonsa, että anonyymibloggaaja Jaanan Sitemeter-tulosten linkistä on päräytetty minun sivuilleni. Ja että se sivupyyntö on tullut sisäministeriön IP-osoitteesta. Ja Jaana on juuri sadatellut himmeää kansliapäällikköä, joka kaatoi hänen päälleen kahvia. Heippa vaan, sisäministeriön Jaana Pasilasta.

Mutta tämänhän te kaikki oikeasti tiesittekin, eikös vaan?

Nimet ja työpaikat on muutettu: Jaanan nimi on oikeasti Heli ja hän ei suinkaan työskentele sisäministeriössä vaan valtioneuvoston kansliassa. Pasila on oikeasti Kruununhaka.

Posted by Kari at 17.08.05 14:55

Comments

Hyvä, että muutit noi nimet tuosta tekstistä.

Kun Pasila on oikeasti Kruununhaka, niin pitääkö mun nyt mennä sinne aamuisin?

Posted by: Soopa at 17.08.05 15:29

Joo, tämän viikon ajan vielä. Ensi viikolla nimet muutetaan takaisin oikeaan järjestykseen. Samalla myös anonyymeinä televisio-ohjelmiin haastateltujen ihmisten naamojen edestä katoavat ne pikselöinnit ja ääni muuttuu taas luonnolliseksi.

Posted by: Kari Haakana at 17.08.05 15:35

Onneks tää kommentointi on tieto- ja turvallista!

Nimim.
Ratakadun Koskemattomat

Posted by: Merten at 17.08.05 15:36

Niinpä, omalla nimellään bloggaamisessa on omat hyvät puolensa!

Minua viehättää nuo eduskunnan ja stakesin palvelimilta tulevat lukijat... ja se yksi norjalainen, joka on tietty mun sisko.

Posted by: Tiina Kaarela at 17.08.05 16:40

Jos oikeasti haluaa blogata anonyyminä, ettei käy kuten Karin esimerkille, kannattaa lukea tämä ennen anonyymin blogin perustamista: http://www.eff.org/Privacy/Anonymity/blog-anonymously.php

Posted by: Mediablogi at 18.08.05 12:42

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)