« Jos oikeasti haluat blogata anonyymisti | Main | Setä avautuu nokialogiasta »

elokuu 18, 2005

Äityyns vai ei äityyns?

Minusta on oikeasti hillittömän hauskaa, että Nokian multimediayksikön johtaja Anssi Vanjoki kertoo nähneensä Nokian puhelimen, jossa on iTunes. Voin kuvitella tilanteen. Vanjoki on hajamielisen näköinen, tuijottaa jonnekin yläviistoon ja sivelee leukaansa: "Joo, jossain tosiaan näin... olikohan se viime viikolla... saattoi olla edelliselläkin... elävästi kyllä muistan nähneeni..."

Oma hauskuutensa on tietysti siinäkin, että TalSa revittää etusivullaan otsikkoa "Nokia ja Apple virittelevät yhteistyötä" ja pari kerrosta ylempää lasikuutiosta otsikoidaan lakonisesti "Nokia kiistää Apple-yhteistyön". Moniarvoinen (ja -faktainen) tiedonvälitys on poikaa.

Ja pannaan tähän nyt vielä linkki oman lehden uutiseen asiasta.

Posted by Kari at 18.08.05 14:40

Comments

Kuka halvatun Mäkkikiihkoilija tosiaan meni kirjoittamaan moista? Tuon alkuperäisen Taloussanomien jutun ainoa perustelu yleisöä maksimoivalle sisäänheitolle "omenayhteistyön virittelystä" näytti tosiaan olevan Noksun multimediapomon sanoma "olen nähnyt".

Jumankekka, demoversioissa pistetään vaikka Linux rannekelloon! Siksi toisekseen: jos kännykässä muutenkin on gigatavujen kiintolevy, kai sinne ny sen ylihehkutetun iTunesin voi prkl imuroida kuka ukko vaan. - Kapulan käyttiksestä tosin en ottanut selvää, Symbian vai? Ei kiintolevypohjaisen kapulan varustamiseen kuitenkaan periaatteessa tarvita tehdasasennuksia ja yhteistyötä.

Posted by: Harri at 18.08.05 15:32

Jotkut tulkitsivat saivarteluksi sen, että onko Vanjoki "nähnyt jossain iTunesin puhelimessa" verrattuna siihen, että iTunes sattuisi tulemaan saataville puhelimeen.

Minusta tilannetta voisi hyvin verrata siihen, että Apple iTunes on saatavana esimerkiksi Microsoft Windowsille, muttei se suinkaan tarkoita, että Apple ja Microsoft tekisivät erityisesti yhteistyötä. Kuka tahansa voi kehittää softaa Series 60:lle, eikä Nokia edes voi tätä realistisesti estää enää, kun on jo alustansa avannut.

Sitä varmaankin Vanjoki kommentilla tarkoittikin, mutta TalousSanomissa ei oltu maltettu miettiä asiaa.


Ja jos joku ITviikosta tai TalSasta lukemaan tämän, niin korjatkaa nyt hyvät ihmiset se taloustoimittajanne kämmi kirjoittaa neljän gigabitin kiintolevystä, kun on täysin selvää, että kyse on gigatavuista.

Posted by: Tero Lehto at 19.08.05 00:21

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)