« Likinäköisyyttä parantamassa | Main | Heiluttaa käsiään laajoissa kaarissa kaukana purjehtivalle laivalle »

heinäkuu 27, 2005

Punakone jyrää

Kulttuuria ja urheilua ylistää Ylen Ykkösen Punainen heinäkuu -ohjelmakokonaisuutta. Eikä syyttä; teemakokonaisuus on hyvin mietitty, monipuolinen ja näyttää että uusinnoilla on kiistatta paikkansa sähköisessä mediassa, kun homma tehdään hyvin.

Isommassa ja varsinkin keltaisemmassa mediassa kokonaisuus on typistetty Näin naapurissa- ja Naapurineljännes -ohjelmiin, jotka on vielä henkilöity Leena Pakkaseen. Matalaotsaista jurnutusta (sekä tämä typistäminen että ko. ohjelmat)! Tätä asiaa käsitteli Hannu Taanila taannoin paljon paremmin kuin itse osaan. Sääli, että Taanilan ohjelmaa ei löydy Ylen Ykkösen arkistosta.

Minulle ohjelmasarjan ehdoton helmi oli selostus Suomi-Neuvostoliitto-lätkämatsista Helsingistä tammikuulta 1975. Punakone kaatui ikimuistettavasti 5-3. Häyriseltä uhkaa loppua ääni ja superlatiivit kolmannen erän lopussa.

Erityiskehut täytyy välittää Pasilaan myös ohjelmakokonaisuuden erinomaisista taustoittavista nettisivuista. Tie mennä! Navigaatio tosin hieman tökkii: esimerkiksi yllämainittu otteluselostus löytyy mainintana sarjan sivuilta, mutta siihen ei ole suoraa linkkiä

Posted by Kari at 27.07.05 14:18

Comments

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)