« Ylläpito tiedottaa | Main | Nyt loppuu se ajatteleminen! »

heinäkuu 14, 2005

Pelko hiipii Helsinkiin

Yleisurheilun MM-kisat työntyvät kohta Helsinkiin. Asiasta on tv-uutisten mukaan puhuttu turvallisuusnäkökulmasta asiasta vastaavien ministereiden EU-kokouksessa. Että valmiina ollaan.

Samaan aikaan ruohonjuuritasolla valmistaudutaan ilmeisen täyttä vauhtia. Ystävä kertoi eilen nähneensä raitiovaunussa varustautumista turvallisuusuhkiin ihan käytännössä.

Samassa vaunussa oli matkustanut ulkonäöstä päätellen Lähi-idästä tai jostain etelämpää kotoisin oleva, yli 50-vuotias mies. Mies oli pukeutunut jonkinlaiseen halattiin ja kipan tapaiseen päähineeseen. Partaakin oli.

Vaunu pysähtyi pysäkille ja mies jäi vaunusta pois. Kuljettaja astui ulos kopistaan ja käveli tarkastamaan vaunun sen osan, jossa mies oli istunut. Sitten jatkettiin matkaa.

Olisi hauska tietää, onko tällainen etninen profilointi käytössä HKL:n ohjeistuksella, vai oliko kyse vain kuljettajan kansalaisvalppaudesta? Oli kummin vain, kannattanee muistaa, että itsensä räjäyttäneet islamistiterroristit esimerkiksi Lontoossa olivat nuoria, 19-30-vuotiaita. Eivätkä esimerkiksi WTC-torneihin lentäneet miehet olleet pukeutuneet mitenkään erityisen etnisesti, koska sellainen voisi herättää huomiota.

Siis: tarkkuutta epäluuloisuuteen!

Posted by Kari at 14.07.05 09:23

Comments

Samaanhan nämä kaikki turvallisuustarkastukset perustuu. Ei lentomatkatavaroistakaan löydy 100% pommeista... Eli kyse on vain oman mielenrauhan säilyttämisestä, isku tulee sitten kun tulee eikä se oikeastaan liity mitenkään turvajärjestelyihin.

Posted by: Mä at 14.07.05 22:27

Ja sama ennakkoluulo käänteisesti:

Matkustelin joku vuosi sitten Egyptissä. Museoissa oli metallinpaljastimet, joiden lävitse minäkin reppuineni kuljin. Piippaus oli kova, mutta turvatarkastaja katsoi lämpimästi silmiin ja sanoi: "No bomb?" johon minä kuittasin, että "no bomb". Ei edes katsonut reppuni sisältöä.Ja tämä tapahtui usein. Eihän länsimaalaiset ikinä tee mitään pahaa museoissa...

Posted by: Mindy at 15.07.05 14:52

Eihän tuollainen ulkomaisen terrorin pelko lisää muuta kuin ennakkoluuloja ulkomaalaisia. Ei tainnut Myyrmannin pommimies poiketa ulkonäkönsä puolesta suomalaisista... Monikohan Suomessa terrorisoineista terroristeista on oikeasti ollut ulkomaalaisia? Ei tule mieleen yhtään uutisiin asti päässyttä tapausta, jossa ulkomaalainen olisi tehnyt oikeasti mitään.

Tai joo, taisi olla joku kukkakaupan ryöstö tuossa vuosi-pari sitten.

Posted by: Juha-Mikko at 17.07.05 11:40

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)