« Lennokas tiedote | Main | Likinäköisyyttä parantamassa »

heinäkuu 25, 2005

Not so Skarpfjärd

Google_mosso.JPG

Sain vihdoin viimein ladatuksi Google Earthin. Työaika onkin sen jälkeen kulunut ongelmitta.

Vaan kylläpä ottaa aivoon se, että satelliittikuvan tarkkuus on onnetonta mössöä Helsingissä Neitsytpolku-Kasarmikatu-Vuorikatu-linjan itäpuolella aina Käskunhaltijantielle saakka. Tämä tarkoittaa mössöistä kuvaa muun muassa Katajanokasta ja Suomenlinnasta. Sekä tietenkin ennen kaikkea kotikaupunginosastani Käpylästä. Lieneekö syynä se, että jotenkin samassa lohkossa on Santahamina? Ja jostain Vantaan pusikosta sitten taas on ihan skarppia kuvaa.

On se kyllä.

Posted by Kari at 25.07.05 16:14

Comments

Tässä pylpyrässä http://earth.google.com/coverage/europe_lg.jpg on listattu, mistä päin Eurooppaa Googlella on korkearesoluutiosta karttaa tarjolla. Eipä ole järin selkeä.

Posted by: Tuija at 25.07.05 22:21

Epätarkuus ei liittyy Santahaminaan. Suurimmasta osasta maapallosta on vaan "epätarkkoja" kuvia, sitten on yksittäisiä tarkkoja neliöitä vielä siellä sun täällä. Helsingin aluelta taitaa olla kolme tarkkaa kuvaa mutta ne eivät kattaa Käpylä. Tampereelta ja Turusta ei ole tarkkaoja kuvia ollenkaan. Ja koko Virosta ei ole yksikään tarkka kuva. Meidän pitää siis olla tyytyväisiä että edes osaa Helsinkiä näkyy tarkkana.

http://earth.google.com/coverage/europe_lg.jpg

Tuossa näkyy alueet josta on olemassa tarkkoja kuvia.

Posted by: dumell at 25.07.05 22:24

Eiköhän tuossa merkittävimpänä tekijänä ole se mistäkohtaa maisemaa on saatu aina kulloinkin riittävän pilvetön, lämpöväreilystä vapaa ja tasavaloinen kuva että se soveltuu kartassa julkaistavaksi.

Tarkkuudesta päätellen voisi kuvitella että tuo tarkin karttamateriaali perustunee kaupallisen Iconoksen ottamiin kuviin. (sateliitista btw juttua uusimmassa Tiede-lehdessä )Tuo sateliitti sattuu pyyhkäisemään samasta maisemasta ylitse vain kerran 3 vuorokaudessa jolloin Suomen säät tuntien ei ole kovinkaan yllättävää että julkaisukelpoista materiaalia kertyy hitaahkosti..

Posted by: Jyri at 25.07.05 22:42

http://www.tuhatsanaa.net/index.php?q=ge

Hmm, jostain syystä tämä kommentointi ei pidä minusta... katsotas meneekö tämä läpi.. Tuossa vanhempi kommenttini tuhanteen sanaan google earthista.

Posted by: zache_ at 25.07.05 23:42

Elikäs onhan meillä vaikka millä mitalla hyvälaatuista verorahoilla maksettua ilmakuvaa Suomesta. Kaupunkien kiinteistölaitoksilla on alueensa ilmakuvattuina, osalla on matskut jopa netissä, mutta niitä ei saa vain käyttää..

Posted by: zache at 25.07.05 23:44

Kiitoksia selvennyksistä.

Hieno esimerkki karttojen vajaakäytöstä oli Hesarin Nytissä viime viikolla. Lärpykässä ideoitiin pyöräilyreittipalvelua YTV:n bussireittipalvelun tapaan. YTV:n edustaja piti ideaa hyvänä, mutta valitteli, kun käytössä ei ole digimuodossa olevia karttoja. Niih; kenellähän ne ovat...

Voisi jopa kuvitella, että kaupungin kannattaisi vaikka luovuttaa ilmakuvat Googlelle ilmaiseksi. Kun katsoo, mitä kaikkea tarkemmin mallinnettujen kaupunkien päälle on värkkäilty, niin hyötyä alkaisi löytyä. Ainakin käyttäjille.

Posted by: Kari Haakana at 26.07.05 13:47

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)