« Heiluttaa käsiään laajoissa kaarissa kaukana purjehtivalle laivalle | Main | Uskontoa ja politiikkaa »

heinäkuu 28, 2005

Kirjastosensuuridebatti jatkuu

Heti tämän kirjoitettuani menen etsimään Munkkivuoren ostarilta jonkin pikkueläimen, jonka uhraan Heikki Poroilalle. Mies kirjoittaa (€) nimittäin erittäin hyvin tänään HS:ssa siitä, miksi kirjastosensuuri on huono asia.

Rahalainaus:

Nettipääte kirjastossa ei ole osa aineistonvalintaa. Kirjaston henkilökunta ei voi eikä sen pidä ruveta valitsemaan internetin sisältöjä. Se tie johtaa mielivaltaan ja orwellmaiseen palveluympäristöön.

Kirjaston tehtävänä on helpottaa kansalaisten pääsyä heitä kiinnostavien ja heille tärkeiden aiheiden pariin. Arvopoliisin työ ei kuulu vapaaseen yhteiskuntaan. Kaikkein vähiten se kuuluu kirjaston tehtäviin.

Posted by Kari at 28.07.05 11:39

Comments

Mutta eihän tässä kirjastoa halutakaan päättämään mikä on oikein ja mikä väärin - vaan sellaisen kaupallisen firman, joka tekee sen halvimmalla.

Posted by: Janne at 28.07.05 18:18

Välillisesti kirjasto päättäisi asiasta, jos tällainen softa otettaisiin käyttöön. Ja esim. Hitbackin softan kohdalla mainostetaan myös mahdollisuutta tehdä omia estoja valmiiksi löytyvien oheen (http://www.hitback.fi/tuotteet_blockoffice.htm):

"Valmiiden estomääritysten lisäksi yritys voi määritellä omia rajoituksia estämällä esimerkiksi tiettyjen keskustelupalstojen käytön."

Posted by: Kari Haakana at 28.07.05 18:42

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)