« Miehen loppu | Main | Ylläpito tiedottaa »

heinäkuu 07, 2005

Kenkää ulkoministerille!

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan on erott... Anteeksi, tuo toli jostain toimittajan selkäytimestäni heti, kun kuulin, että ulkomailla on sattunut kauheita. Tällä kertaa Lontoossa.

Nyt nähdään ainakin se, onko UM oppinut mitään puhelinkapasiteetin järjestämisestä. Lisäksi tässä voi katsella sitä, ovatko suomalaismediat oppineet mitään (suomalaisia turisteja koskevien) katastrofien käsittelystä. Lontoo on sikäli helppo kohde uutisoitavaksi, että kaikilla suurimmilla suomalaisvälineillä on siellä toimittaja, jolla lisäksi on jonkin verran paikallistuntemustakin.

Selkäydinreaktioita tuntuu tulevan heti. Al Qaida nimettiin syylliseksi ilman sen kummempia perusteluja.

YLEn Eeva Lennon taas kertoi Radio Suomen lähetyksessä nähneensä tv:ssä, että yksi räjähtäneistä busseista oli "turistibussi, joka vie Lontoossa turisteja nähtävyydestä toiseen", jolla Lennon oletettavasti tarkoitti kiertoajelubusseja. Euronewsilta (kyllä, olen puskassa) näkemäni kuvat olivat kyllä tavallisesta reittibussista. Myös BBC:n uutinen antaa ymmärtää, että kyseessä on tavallinen bussi.

Samassa lähetyksessä toimittaja soitti Suomen suurlähettiläälle Lontoossa. Legendaarinen kysymys: "Kun nyt katsotte sieltä toimistosta kadulle, niin miltä siellä näyttää?" Suurlähettilään pokka piti aika hyvin. "No täällä Belgraviassa on kyllä aika rauhallista". Suomen suurlähetystön ikkunasta voi ymmärtääkseni nähdä hyvin hoidetun puutarhan ja kadun, jolla liikkuu harvakseltaan muutama turisti ja lähetystöjen autoja.

Posted by Kari at 07.07.05 16:36

Comments

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)