« Katu ja kansalainen | Main | Case Lehtovaara - mitä tästä voisi oppia »

kesäkuu 27, 2005

Ravintola Lehtovaara - ei koskaan enää

Olen käynyt ravintola Lehtovaarassa useita kertoja ja ollut aina tyytyväinen ruokaan ja palveluun.

Kaikilla ei ole käynyt yhtä hyvä tuuri. Yksi huonompionnisista on Herkko Hietanen, jolta ravintola Lehtovaaran omistaja vaatii yli 80 000 euron korvauksia Hietasen julkaisemasta kritiikistä. Joka kritiikki kaiken huipuksi on yli puolitoista vuotta vanha.

Minulla ei ole enää asiaa tähän ravintolaan. Katsotaan asiaa uudestaan sitten, kun omistaja luopu vaatimuksistaan ja esittää anteeksipyynnön.

(Via Butt-Ugly)

Posted by Kari at 27.06.05 10:51

Comments

Heko-heko. Tästä mikä tahansa täkäläisistä medioistamme saa mehukkaan valtakunnallisen uutisen, joka vie Lehtovaaralta perusteettoman maineensa pitkäksi aikaa. Arvokkaita bongauksia tekevän Karimme puulaakin perusteella se olisi Iltasanomat. Ookkona jo vinkannut?

Minäkin olen - yllättävää kyllä - käynyt tuossa evakkokarjalaisten putiikissa lukuisia kertoja ja kertaakaan murkina ei ole osoittautunut maineensa tai ainakaan hinta-laatusuhteensa veroiseksi.
Tosin palvelussa meille omalla rahalla tai serverisoftan tyrkyttäjille ei ollut koskaan vikaa, mikä kyseisellä Herkolla ja kumppaneilla näköjään mätti.

Admin tässä pitkästä aikaa vaan

Posted by: harri at 27.06.05 11:49

Tämä on samalla sekä opettavainen että surullinen tarina. Opettavainen tämä on siksi, että yrittäjän pitäisi ensin varmistaa asemansa ennen kuin lähtee uhkailemaan vahingonkorvauksilla ja oikeuteen viemisellä. Internet ei ole enää niin uusi asia, etteikö muun muassa sananvapauteen liittyvissä asioissa saisi pätevää konsultaatiota.

Toiseksi tämä on surullinen tapaus siksi, että ennen ilmeisesti menestynyt ja asiallisesti toiminut yrittäjä saattaa kaatua kokonaan siksi, että erehtyi astumaan alueelle, jota ei hallitse.

Koko homman olisi voinut alunperin korjata asiallisesti reagoimalla maksaneen asiakkaan (!) reklamaatioon ja vaikka bonuksena hyvittämällä huonon palvelun vaikkapa alennuksella seuraavalla kerralla tai ilmaisella jälkiruoalla.

Minä en muuten tiennyt tapauksesta ennen tätä, mutta Digitodayn uutisen luettuani tiedän. Yrittäjä ja hänen ravintolansa eivät herätä luottamusta. Taidan kiertää kaukaa.

Olisikohan tämä muuten noussut uutiseksi vain valtamedioissa? Nythän sytyke tuli weblogin kirjoituksesta. Saa nähdä leviääkö tämä isompiinkin medioihin.

Posted by: Tero Lehto at 27.06.05 14:30

Uutinen on nyt myös TalousSanomain webissä:

http://www.taloussanomat.fi/etusivu/4310819.asp

Posted by: Tero Lehto at 27.06.05 14:42

En vinkannut IS:ään, mutta HS:n kaupunkitoimitukseen kylläkin.

Ystävä ja kollega sanoi puhelimessa, että tässä olisi jollekin bloggaajalle hyvä tilaisuus toteuttaa kansalaisjournalismia käytännössä. Ei vaatisi kuin soiton Lehtovaaraan ja kysymyksen wtf.

Itsekin voisin, mutta kun en lomalla navankaivelultani ehdi ja viitsi.

Posted by: KariH at 27.06.05 15:22

En ole massapsykolologian asiantuntija, mutta epäilen, että tuo koko korvausvaatimus on mainoskikka - niin hölmöltä kuin se kuulostaakin. En vain keksi, mikä muu logiikka tuossa voi olla - varsinkin kun omistaja on itse lakimies, hän tietänee varmasti, ettei tuollainen korvausvaatimus mene oikeudessa läpi.

Onhan moni mediassa ryvetetty poliitikkokin saanut valtaisan äänivyöryn. Voisiko sama päteä ravintolaan? Itse en ainakaan ollut kuullutkaan koko mestasta aikaisemmin. Nyt jos yrittäjä esittää kauniin anteeksipyynnön, niin kylläpä tuli ilmaista mainosta halvalla!

Posted by: Vesa Linja-aho at 05.07.05 00:24

Post a comment




Remember Me?

(you may use HTML tags for style)