« Case Lehtovaara - mitä tästä voisi oppia | Main | Kenkää ulkoministerille! »

kesäkuu 28, 2005

Miehen loppu

Suomen Kuvalehden Mies tai lyhyesti vain SKMies ei ilmeisesti ole vetänyt odotetulla tavalla. Yhtyneet on päättänyt panna lehden telakalle.

En ole erityisen yllättynyt. Samalla tavalla on käynyt ennemmin tai myöhemmin kaikille viime vuosina Suomen markkinoille tuoduille mieslehdille. MG, Men's Health ja mitä niitä nyt on ollut.

Ilmeisesti pelkkä lukijan sukupuoli ei ole sellainen asia, jonka päälle menestyvää aikakauslehteä voisi rakentaa. Tai ainakaan, jos se sukupuoli on mies.

Tai siis voi. Yhtyneillä Kuvalehdillä on tästä mainio esimerkki, Tekniikan Maailma. Oma työnantajani eli Tietokone-lehti on myös lähes kokonaan miesten lukema lehti. Mutta näissä lehdissä fokus on jossain muualla kuin mieskelailussa.

Mutta ei tämä tähän lopu. Taas muutaman vuoden kuluttua joku tuo markkinoille "aivan uudenlaisen" miehille tehdyn aikakauslehden, joka lupaa lukijoilleen tyyliä, ruokaa, autoja ja vähän misujakin. Ehkä se sitten jo onnistuu.

Posted by Kari at 28.06.05 18:10

Comments

Miten olisi sellainen lehti miehille, jossa esiintyy ainoastaan alastomia naisia ja mahdollisimman vähän toimitettua tekstuaalista materiaalia. Lehdessä voisi olla esimerkiksi lukijoiden kirjoittamia eroottisia seikkailuja ja muuta sen sellaista. Yksi lehden vetonaula olisi ehdottomasti kontaktipalsta.

Posted by: Schizo-Janne at 28.06.05 19:44

Suomalaisia heteromiehiä kiinnostavat KONEET ja NAISET paljon enemmän kuin "mieskelailut", tai niin isot pojat ovat minulle yleistäneet. Tiedä sitten...

Posted by: Jussi Og at 28.06.05 20:03

Playboy-sabluuna menee kaikkialla. Myös Suomessa, jos sen kunnolla lanseeraa.

Mutta kukaan ei uskalla.

Posted by: Sedis at 28.06.05 21:27

Jostakin syystä sellaiset unisex -lehdet tuntuvat kuitenkin menestyvän. Image, Mondo, Viini..

Posted by: laur at 28.06.05 22:37

Pah. Heteromiehet eivät osaa lukea.

(Tai sitten heiltä puuttuu sellainen ryhmäidentiteetti joka on kaikilla heidän alistamillaan ryhmillä. Vihollinen puuttuu.)

Posted by: J-Ko at 28.06.05 22:40

Sitä olen joskus miettinyt, miksi miestenlehdissä on alastomia naisia, mutta naistenlehdissä ei ole alastomia miehiä. Johtopäätös: alaston mies ei kiinnosta naista, lehden sivulla siis ;-)

Posted by: olennainen at 29.06.05 16:23

Olennainen: toisaalta naistenlehtien sivuilla on kyllä (puoli)alastomia naisia. Mistä ihmeestä tämä on kertovinaan?

J-Ko: viime kerralla kun katsoin, olin heteromies. Ja osaan lukea, yleensä. Ryhmäidentiteetin puute lienee siis parempi selitys. Ja ei sitä oikein voi kehittyäkään, kun tässä on niin pirunmoinen kiire alistaa niitä kaikkia muita. Mutta hei, eikös se tarkoita sitä, että minulla/meillä on ihan kamalasti vihollisia joka suunnalla? Valitettavasti en ehdi kirjoittaa enempää, täytyy mennä: naisia, lapsia, homoja ja lesboja tunkee jo ulomman vallihaudan yli...

Sedis: en usko, että uskaltamisesta on kyse. Perinteiset miestenlehdet ovat kutistuneet Suomessa varsin pieniksi, kun masturbaatiomateriaalia saa netistä vaikka kuinka paljon ilmaiseksi. Näin ovat isot pojat kertoneet, sekä levikistä että tuosta nettiasiasta.

Posted by: Kari Haakana at 29.06.05 17:00

Oletteko lukeneet uusinta SK Miestä, siis sitä mustakantista? Se oli sisällöllisesti monessa mielessä ihan lupaava (tai ainakin edellisiä miestenlehtiyritelmiä selkeästi parempi), mutta miten mustakantinen lehti, jonka alunperinkin ilmoitettiin imestyvän pari kertaa vuodessa edes voisi menestyä (ja tällä en nyt todellakaan kaipaa aiempien yritelmien "ministeri Paula Lehtomäki poseeraa rohkeasti" -viritelmiä, mutta kannesta olis voinut tehdä myyvemmänkin)?

Posted by: Hela at 29.06.05 17:00

Onhan Suomessa vanha ja menestyvä miestenlehti, joka tavoittaa kaikenikäiset ja jota selaillaan busseissa, baareissa, työpaikoilla, kahvihuoneissa, odotushuoneissa. Se on Keltainen Pörssi.

Näin on minulle isot pojat kertoneet.

Posted by: mea at 30.06.05 09:34

Ongelma näissä lehdissä on ollut aina sama: miehet eivät pidä hehkutuksesta ja tunnelmoinnista. Miehet pitävät informaatiosta.

Tisseillä ja tekniikalla voi kompensoida tätä vain vähän. Jos haluaa kirjoittaa miehille laihdutuksesta tai ihonhoidosta, pitää tehdä eri tavalla kuin naistenlehdissä. Naisille pitää luoda tunnelmaa, näyttää esikuvia ja sitten kertoa lyhyesti ja askel askelelta miten laihdutetaan tai hoidetaan iho.

Miehille taas pitäisi antaa tarjolla niin paljon informaatiota kuin mahdollista. Kertoa miten ihmiset lihovat, miten aineenvaihdunta toimii, mitkä ovat ravintoaineet ja niiden tehtävät. Ihonhoidossa sama juttu.

Toimittajat ovat kuitenkin niin urautuneita, että yrittävät kirjoittaa naistenlehteä asioista, joiden kuvittelevat kiinnostavan miehiä. Mies ei halua tunteita eikä suostuttelua, se saa hänet tuntemaan itsensä huijattavaksi. Viileä ja faktapohjainen kerronta on toista, mutta sillä on yksi paha puute: sillä on vaikea myydä mitään ihmiselle, joka ei alunpitäenkään halunnut tuotetta.

Posted by: tommi at 30.06.05 12:00

Eipä taida miehille suunnatuilla yleisaikakauslehdillä mennä kovin hvin missään. Ainakin GQ, Vanity Fair ja vanha ykkössuosikkini Details ovat menneet kovaa vauhtia alaspäin juttujen laadussa. Vain Wired tuntuu pitävän tasoa yllä.

Tietysti MaxPowerin ja T3:n konsepti T&T-konsepti toimii aina - Tits and technology. Tosin ei ehkä Suomessa, esim. Slitzin tapainen pehmoporno ei myy millään. Ilmeisesti ei ole tarpeeksi tuota "woo tissit!" -ikäryhmää. :) Naisille on kyllä sitten aika reippaasti pehmopornahtavia julkaisuja tarjolla.

Posted by: Pekka at 01.07.05 00:51

luulen että internet tyydyttää tehokkaasti tuon "woo tissit" tarpeen, ilman että siihen erityisemmin tarvitsee huomiotaan tai lompakkoaan kuluttaa..

Posted by: zache at 01.07.05 11:06

Johtopäätös: (puoli)alaston nainen kiinnostaa naislukijoita, koska se toinen puoli on peitetty tavaralla, jota muodiksi kutsutaan. Muotia pitäisi seurata, jotta voisi lukeutua itsestään huolehtiviin naisiin. Mitä ikinä se sitten tarkoittaakin ja MIKSI pitäisi
? Mielenkiintoinen kysymys onkin, että miksi muodissa olevat naistenvaatteet jättävät toisen puolen alastomaksi, mutta miestenvaatteet vaikuttavat olevan kokonaisia?!? Ehkä miehet haluavat nähdä silkkaa faktaa, sen miten ihmiset lihovat ja miten iho kurtistuu, mutta naiset haluavat tunnelmoiden tuudittautua siihen uskoon, että vaatteiden alla saattaisi olla sittenkin jotakin siedettävää. Enpä tiedä.

Posted by: Andorra at 01.07.05 22:54

Onkohan tässä lehden kustantajamies erehtynyt luulemaan, että "naistenlehdet" toimivat pelkästään sillä, että kohderyhmänä ovat naiset, ja että sen voi kopioida miehillekin?

Posted by: Juha-Mikko at 05.07.05 21:53

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)