« Blogi tulee - ja menee | Main | Wiki ei vörkkinytkään »

kesäkuu 18, 2005

Ja kai ne sitten striimataan kanssa?

Aamulehti: Esitutkintapöytäkirjat ääneksi ja kuvaksi

"Keskusrikospoliisi suunnittelee pilottihanketta, joka jättäisi nykyiset paperiset esitutkintapöytäkirjat historiaan. Suunnitellussa sähköisessä tutkintapöytäkirjassa kuulustelut näkyisivät ilmeitä myöten, äänen ja kuvan kera."

Tässäpä erinomainen keino saada rahaa poliisin kassaan! Kuulustelupöytäkirjathan ovat julkista kamaa esitutkinnan valmistumisen jälkeen, ellen väärin muista. Feeds.poliisi.fi-osoitteesta voisi sitten käydä (RSS-syötteen ohjaamana, tietenkin) napsimassa uusimmat tosi-tv-pläjäykset kotikoneelle nautittaviksi.

Palvelin- ja siirtokapasiteettia pitää sitten varata taustalle sen verran, ettei Matti Nykäsen tai muun kohumissin kuulustelupätkän hakeminen johda tukoksiin.

Posted by Kari at 18.06.05 19:57

Comments

Ovatko nuo julkista materiaalia niinkuin että kaikki saa hakea niitä poliisilta vai niinkuin että kaikki saa levittää niitä myöskin? Tuossahan olisi uusi seiskan tosi-tv streami palvelu myöskin, mikäli lainvartiamme ovat liian vanhanaikaisia tarttuakseen bisnesmalliin...

Posted by: zache at 19.06.05 20:01

Jaa, enpä itse asiassa tiedä. Tieto sinänsä on varmasti julkista, mutta tiedon kaupallinen välittäminen... Muistelen, että Alibin kaltaiset rikoslehdet ovat kyllä julkaisseet esim. poliisin rikospaikkakuvia. Tiedä sitten, ovatko ne maksullista kamaa.

Posted by: Kari Haakana at 20.06.05 15:56

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)