« Ravintola Lehtovaara - ei koskaan enää | Main | Miehen loppu »

kesäkuu 27, 2005

Case Lehtovaara - mitä tästä voisi oppia

Merten, tuo tungoksen reunoille myöhässä tuleva ja tungoksesta happamia kommentteja esittävä antisankari, esittää happamia kommentteja Lehtovaara-tapauksesta.

Merteniä risoo nouseva lynkkausmieliala: "perkele, nyt käy joku nettiä ja netinkäyttäjiä vastaan, annetaan oikein joukolla ja lujaa niin oppii olemaan."

Tunnistan tunteen, mutta näkemäni kommentit (ja niitä on paljon) ovat hyvin samantapaisia kuin itselläni: rafla mokasi, en mene sinne. En minä sitä kovin lujaa antamiseksi katso. Jokainen tekee päätöksiä tahollaan. Eri asia olisi, jos kehotettaisiin heittelemään tuoleja lasista läpi tai uhkailemaan työntekijöitä. Sellaistakin tapahtuu. Sellaiseen en kehota.

Muuten yhdyn Mertenin käsitykseen siitä, että netti on voimakas ase. Ihan pienestä ja ilman jonkinlaista varmistelua en edes henkilökohtaista boikottia ryhdy mainostamaan. Tässä tapauksessa tiedän (joskaan en henkilökohtaisesti varsinaisesti tunne) alkuperäisen kirjoittajan. Lisäksi korvauspyyntö on niin absurdi absurdilla tavalla, että siihen kannattaa reagoida.

Ihan Merteniä ilahdutaakseni ajattelin kirjoittaa tähän ylistävän kappaleen kansalaisjournalismin voimannäytöstä, mutta jätin sen pois. Nyt on loma, kuitenkin.

Posted by Kari at 27.06.05 17:56

Comments

Joo, tätä menoa minusta tulee kohta Johtava Toisinajattelija joka pääsee Blogoslavian Siperiaan viettämään kahdestaan laatuaikaa mielipiteidensä kanssa.

En minä nyt niin kauhean hapan, vähän karvas vaan.

Posted by: Merten at 27.06.05 18:22

No jaa, niin kauan kuin sinua, Merten, luetaan ja sinuun linkitetään, tiedät ainakin, että olet Arvovaltainen Bloggaaja ja Kansalaisjournalistikriitikko, jonka sanaa kuunnellaan. Olet uuden median airut, sinäkin.

;-)

Posted by: Janne at 27.06.05 18:58

Pitäiskö mun kritisoida vähän sitä asemaa? Meinaan, ettei mene maine?

Posted by: Merten at 27.06.05 19:06

Kuten Visakopulle itselleenkin sanoin, (http://www.visakopu.net/weblog/2005/06/26/ravintola-lehtovaara-vaatii-reklamaation-lahettajalta-korvauksia/#comment-4089), minusta verkon voimasta ei pidä innostua liikaa.

Paheksukaamme, mutta älkäämme olko evil.

Posted by: Tuija at 28.06.05 00:52

Case Lehtovaara on päässyt myös Hesariin, Iltalehtiin ja luultavasti muuallekin.

Tämän päivän Hesarissa omistaja Molander perustelee vahingonkorvausvaateitaan:

"Tämä perustuu sellaiseen juttuun, että jos joku pahansuovasti panee tällaista pysyvästi nettiin, niin toki siitä aiheutuu vahinkoa, ja toki se täytyy jossain vaiheessa rahastaa pois. Emme me rupea tuollaista katsomaan."

Posted by: Tero Lehto at 28.06.05 11:43

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)