« Lisää toimittajia | Main | LVM luopui mantrastaan »

toukokuu 19, 2005

Tuotesijoittelu, itsesääntely ja ylet

Pers-Janne onnistuu muotoilemaan näppärästi sen, mitä aiemmin yritin sönköttää perinteisen median itsesääntelyyn kohdistuvista paineista.

Toisin kuin Janne, en ole kuitenkaan vakuuttunut siitä, että muutos tässä tapauksessa sataisi Ylen ja BBC:n tapaisten yleisradioyhtiöiden laariin. Erilaisten kolumnistien populistiset vaatimukset "pöhöttyneen" ja "tappiollisen" Ylen rampauttamiseksi tulevat jatkumaan, kun kaupallinen media joutuu uudenlaiseen kilpailutilanteeseen. Ymmärrystä näille vaateille tuntuu löytyvän ainakin poliittisesta oikeistosta.

Posted by Kari at 19.05.05 11:18

Comments

Err, sanoin, että "...*may* mean good times". En minäkään ole vakuuttunut asiasta. Tulipahan vain mieleen, että tässä voisi olla tilaisuus maailman yleisradioille.

Journalisti on vähän kuin nunna: harrastaa itsesääntelyä, mutta saa korvaukseksi taivaspaikan ;-)

Posted by: Janne at 19.05.05 12:36

Sairastellessa tuli juostua pari kertaa työterveyslääkärillä ja erikoiskäärilä, ja oli sivussa aika lukea odotustiloissa eri kustantajien sisustus- ja ruokalehtiä. Näissä on kyllä viety tuotesijoittelu aika pitkälle. Esimerkiksi aivan yleisessä sisustusjutussa saatetaan yllättäen journalistisen aineiston eli leipätekstin tai kuvatekstin seassa mainostaa jotain tuotetta, kertoa sen hinta tai maahantuoja tai muuta. Tällainen paitsi näyttää typerältä, tekee lukijan olon kiusaantuneeksi. Siinä rupeaa hävettämään lehden puolesta, joka on joutunut myymään sielunsa.

Minusta on selvää, että aikakauslehdet elävät mainonnasta, mutta sen sekoittaminen journalistisen aineiston keskelle on mautonta. En usko, että tökerö tuotesijoittelu edes tehoaa suomalaisiin kuluttajiin, päinvastoin.

Posted by: Tero Lehto at 22.05.05 13:14

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)