« Tietokone kirjoittaa itsekseen | Main | Lisää toimittajia »

toukokuu 17, 2005

Rahaa bloggaamalla

Helppoa rahaa: kirjoita positiivissävyinen merkintä yrityksestä blogiisi. Palkkiona saat viisi taalaa.

Liikeidean takana oleva "markinointinero" Ed Shull kuulostaa selityksissään lähes yhtä näppärältä kuin Saku Tuominen, jonka mukaan tuotesijoittelu tv-ohjelmissa ei mitenkään poikkea esimerkiksi lehtien autoarvosteluista.

(via Poynter)

Posted by Kari at 17.05.05 10:30

Comments

Tämän vuoksi minusta Pirkan blogit ovat reiluja, rehtejä ja hyvin selkeitä, kun taas monilla muilla alan pelureilla on peiliin tai pönttöön katsomisen paikka.

Sainpas viimein sanottua tämänkin pointin :-)

Posted by: Petteri Numminen at 17.05.05 12:23

Yritänpä nyt saada tuosta sen pointin irti.

Pirkan blogit ovat reiluja ja selkeitä, koska ne ovat avoimesti kaupallisia, niinkö? Miten tämä kaupallisuus lukijoille viestitään? Lähdetäänkö siitä oletuksesta, etä Pirkka-saitille tulleet tietävät saitin luonteen jotenski itsestään?

Ja vähän kyllä muuten tökkii se, että zurnalistinen sisältö sekoittuu maksettuun sisältöön. Tai siis ettäminä en osaa niitä erottaa. Esimerkki: http://www.pirkka.fi/vapaa-aika/arkisto/2005/5/16/lahjaksi-valmistujalle-johdanto.aspx

Luulen, että ko. piississä NetAnttila-linkki on sponsoroitu tai että koko jutun clue on ollut se, että tällainen boksi on nyt myynnissä. Mutta miten se linkki Subtv:n saitille; onko sekin maksettu, sponsoroitu tai mainos? Vai vaan linkki?

Kyllä tuo minusta vähän hankalaa on.

Posted by: Kari Haakana at 17.05.05 15:09

Sinulla on pari kolme lähtökohtaa päätellä Pirkan taustoja, ja ne ovat herra paratkoon pari kolme *enemmän* kuin muualla.

Jokaisella Pirkka.fin sivulla lukee logon vieressä "Plussan kanta-asiakkaille". Sama lukee vähän toisella tavalla printin logon yhteydessä.

Aikaasi seuraavana kansalaisena olet kuitenkin jo äidinmaidossa imenyt tiedon siitä, että Pirkka on asiakaslehti, jonka sinulle tarjoaa K-kauppiaasi.

Ajatus, ettei lukija näillä vinkeillä osaa erottaa Pirkkaa asiakaslehdeksi tai asiakkaan nettipalveluksi on minusta jo lukijan aliarvioimista. Netissä on vielä se hyvä puoli, että sivuillamme ei ole pakko käydä, jos ei huvita.

Tai asiaa voi miettiä näinkin: miten voisi vielä selkeämmin kertoa Pirkan asiakaslehtiroolista? Nostaa tekstin fonttikokoa logoa suuremmaksi? Lopettaa koko toiminta?

Korostan sitä, että minun mielestäni Pirkalla nimenomaan on puhtaita jauhoja pussissaan. Me olemme reilusti sitä, mitä olemme.

Tilanne muualla on omien parikymmenvuotisten kokemuksieni mukaan paljon epäselvempi, kuten lastusikin osoitti. Tai Vespa-blogit. Tai...

Posted by: Petteri Numminen at 17.05.05 17:39

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)