« Mediauutisia maanantailta | Main | Näköislehti on halpa »

toukokuu 10, 2005

Näpit irti mun mainoksista!

Sanomissa on hermostuttu tällä kertaa Metrolle, joka on pystyttänyt ilmoituksia muista julkaisuista rippaavan ilmoitusportaalin, Metromarketin. Asiasta on juttua tämän päivän Helsingin Sanomissa ja Taloussanomissa (kiitos linkistä, Jarmo).

Kuulostaako tutulta? Kyllä vain, meno on sama kuin aiemmin Eniron tapauksessa. Jostain syystä sen paremmin Hesarin kuin Taloussanomien jutussakaan ei mainita Eniron tapausta.

Metron palvelu, joka toimii siis useissa muissakin maissa, tulee mielenkiintoiseen saumaan. Craigslist ja Ebay ovat nousseet nopeasti Yhdysvalloissa ilmoittelujäteiksi ilmaiseen ilmoitteluun perustuvalla mallillaan. Molemmat ovat myös tulleet Eurooppaan ja täällä, kuten Yhdysvalloissa, mahdollisia häviäjiä ovat rivi-ilmoituksista rahaa saavat sanomalehtikustantajat.

Suomessa toisaalta rivi-ilmoitusten ykkösiä ovat erikoistuneet ilmoituslehdet kuten Keltainen Pörssi ja Palsta. Samoin online-puolella Etuovi, Autotalli ja Oikotie ovat jo paaluttaneet itselleen markkinaa. Kaikkien näiden palveluiden takana ovat lehtien julkaisijat. Craigslistin kaltaiselle yrittäjälle on siis todennäköisesti vähemmän tilaa kuin Yhdysvalloissa, luulen. Tämän takia markkinoille on helpompaa yrittää aggregoinnin kautta, kuten Eniro ja Metro nyt tekevät.

Posted by Kari at 10.05.05 09:53

Comments

Metromarknad.se aloitti kuukausi sitten Ruotsissa, ja samaa skabaa on väännetty sielläkin:
http://www.di.se/Nyheter/?page=%2fAvdelningar%2fArtikel.aspx%3fArticleID%3d2005%5c04%5c13%5c140066%26words%3dmetrokupp%26SectionID%3dIT%26menusection%3dITTelekom%3bITTelekomNyheter

- eipä a href -tägityksillä saanut siistiä pitkää urlia tänne...

Posted by: jal at 10.05.05 11:09

En vielä heittäisi Hesarina kirvestä kehään... Kokeilkaapa tuota Metromarkkinat-palvelua: sieltä tulevat linkit ovat säännönmukaisesti rikki (vanhentuneita tms.).

- Ossi

Posted by: Ossi Mäntylahti at 14.05.05 23:40

Ei kai, voi kamalaa! Varmaan on vanhat mediayhtiöt pistäneet IP:t banniin tai jotakin yhtä sikamaista :D

Posted by: Pekka at 15.05.05 00:46

Ebay ei ole ilmainen palvelu. Jokaisesta ilmoituksesta maksetaan vähintään 0,25 dollarin "entry fee" ja lisäksi toteutuneesta kaupasta provisio ebaylle.

Posted by: op777 at 16.05.05 09:00

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)