« Ja taas mennään | Main | Certified nerd »

toukokuu 25, 2005

Mikä tilanne on siellä nyt, Tapani?

(Kuva avautuu pölyiseen keskustelunäkymään, jota hallitsevat vaaleat, osittain raunioituneet kaksi- ja kolmikerroksiset konventiot. Konventioiden seinissä ja kaduilla on reikiä sekä raskaan argumentoinnin ja vihjailun aiheuttamia jälkiä ja kuoppia. Jostain taustalta voi kuulla pääkirjoituspäätteen katkottaisia sarjoja ja toimitussihteerin napinaa. Ständäriä tekevä toimittaja seisoo etualalla pukeutuneena sinisiin luotiliiveihin. Housuja hänellä ei ole).

Tilanne täällä Häsälandiassa ei ole rauhoittunut, päinvastoin. Eilenhän Lasikuution allianssin joukot tekivät nopean väkivaltaisen tiedustelun Kulttuuriministeriön alueelle, mutta vetäytyivät sen jälkeen nopeasti.

Karpelan johtamat joukot aloittivat odotetun vastahyökkäyksensä heti aamulla tässä takanani näkyvälle Lukijatin alueelle. Lukijat on näissä konflikteissa aina ollut taistelutantereena, mutta tällaista vyörytystä en itse eivätkä paikalla olevat kolleganikaan muista koskaan nähneensä. Kulttuuriministeriön joukot onnistuivat ottamaan haltuunsa käytännössä 70 prosenttia Lukijatista ja nostivat salkoon Lukijatin ylle selkeästi tunnistettavan "Väärät väitteet Ilta-Sanomissa 21.05.2005" -otsikon.

(Kuvituskuvanauha alkaa. Kuvassa ajetaan asemiin raskasta argumentointia. Kenttäkomentaja Karpela viittoilee esikunnalleen kartan äärellä. Sähköpostipatteristo ampuu. Kuvituskuvassa ei ääntä, toimittaja jatkaa stand-upia).

Karpelan operaatio ei kohdannut käytännössä minkäänlaista vastarintaa. Hiljaisuus Lasikuution allianssin puolella on ollut jopa hämmentävää. Tarkkailijat epäilevätkin, että Karpelan menestys on vain väliaikaista. Lasikuution allianssin kenraali Pietilä on aiemmin vain vihjannut koodinimellä "Kirjavat ihmissuhteet" -tunnettuun aseeseen, joka voidaan hyvinkin ottaa käyttöön, kun allianssin seuraava operaatio käynnistyy.

(Kuvituskuva päättyy, kuva siirtyy takaisin toimittajaan. Taustalta kuuluva toimitussihteerin napina keskeytyy äkillisesti nousevien myyntilukujen mylvintään)

Aiemmin.... JSN:n tarkkailijoiden mukaan... konfliktin todellisten syiden... itsetehostusta... kasvojen menetyksen pelossa...

(Kasvavien myyntilukujen melu peittää alleen toimittajan puheen)

(Himmennys)

Posted by Kari at 25.05.05 11:24

Comments

Nerokasta suorastaan :) Ilmeisesti olit lukenut lehden kommentointia aiheesta ja pitänyt? Mutta, hällä väliä ,hauska tätä oli silti lukea ja toivottavasti tästä tulee meemi ja kommentointi tyylillä jatkuu :)

http://lehti.samizdat.info/2005/05/22/1093/

Posted by: zache at 25.05.05 14:41

Tämä oli hyvä!

Posted by: Räpätin at 25.05.05 21:42

En ollut lukenut Lehteä muutamaan päivään, joten samantyylisyys oli tällä kertaa sattumaa. En olisi kehdannut tuota omaani pykäistä, jos olisin Lehden lukenut.

Posted by: Kari Haakana at 26.05.05 15:51

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)