« Räpä rää | Main | Segwayta kokeilemaan »

toukokuu 31, 2005

Eikös se mobiili tarkoita tietokonetta?

Päivän Metro (PDF) kertoo kansijutussaan Lasipalatsiin avatusta uudesta "sähköisestä kohtaamispaikasta". Sikäli kun ymmärrän oikein, tarkoituksena on opastaa ihmisiä käyttämään erilaisia sähköisiä palveluita.

Hassua Metron uutisessa on se, että sana "mobiili" on siinä tungettu tarkoittamaan näitä kaikkia sähköisiä palveluita niiden luonteesta riippumatta. Tämä näkyy jo etusivun kuvaotsikossa. Otsikko kuuluu näin: "Kohtauspaikka - Lasipalatsissa tarjolla mobiilipalveluita kaikenikäisillä". Kuvassa pönöttää sitten kolme kaikenikäistä (eli ei keski-ikäistä) ihmistä ihan tavallisten pöytäkoneiden ääressä.

Itse uutisessa sama linja jatkuu. Aloituskappale menee näin:

Helsingin kaupunginkirjasto on oppinut lukuisista uusista verkkopalveluistaan sen, että pelkkä palvelun pystyttäminen ei riitä. Useimmat ihmiset tarvitsevat fyysisen kosketuksen mobiilipalveluiden maailmaan, jotta he rohkaistuisivat niitä käyttämään.

Niin, näin varmaan on. Mutta Helsingin kaupunginkirjastolla ei itse asiassa ole lukuisaa määrää mobiilipalveluita. Verkkopalveluita sillä kyllä on.

Sitten seuraa selitystä siitä, miten tätä mobiilipalveluihin tutustumisongelmaa ratkaistaan uudella kohtaamispaikalla, jossa verkkopalveluiden tarjoajat voivat kohdata kuluttajia ja esimerkiksi


...ihmiset voivat marssia sisään ja kokeilla, miten se paljon puhuttu digi-tv oikein toimii.

Digi-tv, mobiilipalvelu?

Viimeiset kaksi kappaletta:


Palvelutarjonnan pioneereihin kuuluu myös Ikäihmisten tietotekniikkayhdistys Enter, joka opastaa senioreja mobiilipalveluiden mysteereihin.

Useimmiten kysytään sähköpostin käyttämistä, arvioi Maisa Krokfors Enteristä.

Okei, kyllähän sähköpostin saa mobiililaitteisiin kun oikein säätää, mutta epäilen, että ko. yhdistykseltä tullaan kysymään ensisijaisesti perinteisellä tietokoneella käytettävästä sähköpostista.

Onnea sinne kohtaamispaikkaan. Opastustyölle näyttää olevan sarkaa.

Posted by Kari at 31.05.05 10:13

Comments

Josko Metro-lehden toimitus varaisi ensimmäisen kurssin itselleen lasipalatsista.

Posted by: ano at 31.05.05 11:06

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)