« Backfence avautui | Main | "...ja sitten minulla olisi vielä tässä nämä paperit" »

toukokuu 04, 2005

Bloggaavat skootteristit

Taas yksi hyvä syy lisää ostaa Vespa: Vespa-blogit. Tässä jengi, johon haluan kuulua.

Tai no, ehkä en sittenkään. Vespa, tai oikeammin Vespa-blogeja manageeraava pr-firma CooperKatz&Company, rekrytoi blogeja pitämään muutamia valittuja ihmisiä. Ei siis vapaasti vellovaa massaa, josta helmet valikoituvat kirjoitustensa perusteella, vaan valitut ihmiset. Hyvitykseksi nämä armoitetut saavat ennakkotietoja tulevsita Vespa-tuotteista ja Vespa-avaimenperiä. Wuhuu! Halpaa peeärrää!

Ja nämä valitut Vespa-kellokkaat eivät sitten muuten kirjoita siitä havaitsemastaan laakeriongelmasta. FAQ:n mukaan "Vespa will not exercise control over what each blogger posts", mutta toisaalta "it will provide each blogger with a code of ethics that he/she must agree to sign and abide to, as well as regular guidance". Allekirjoitettavasta sopimuksesta ei kerrota sen tarkemmin.

Ei tämä minusta nyt oikein kuulosta fiksulta. Tietysti on ymmärrettävää, että tuotemerkin omistaja haluaa suojella merkkiään, mutta tällainen vain harvoille ja valituille suunnattu bloggaaminen ja erillisen eettisen koodiston rakentaminen vetää mattoa bloggaamisen idean alta.

Tuon PR-firman kohdalla kannattaa muuten katsoa tästäkin operaatiosta vastaavan Micro Persuasion -yksikön sivuja. Siellä voi kurkistaa siihen, miten mainosfirma myy bloggaamista ja muuta "kuluttajavetoista mediaa" asiakkailleen.

EDIT: Tämä entry tuntuu houkuttelevan spämmiä kuin viikon vanhat viinirypäleet niitä pieniä kärpäsiä. Kommentointi on siis pois päältä, sori.

Posted by Kari at 04.05.05 15:19