« Rasahtava ääni velcro-nauhan kiristäessä varalippaat reiteen kiinni | Main | Virallinen kiitos »

huhtikuu 27, 2005

On the record, molemmin puolin

Amy Gahran aikoo jatkossa blogata haastattelut, joiden kohteena hän on. Jännä ajatus.

Sama asia käväisi mielessäni, kun Journalisti-lehden toimittaja viime viikolla haastatteli minua blog-aiheiseen juttuun. Pyörittelin päässäni ideaa haastattelun nauhoittamisesta ja sen työntämisestä sitten jakoon näiden sivujen kautta vaikka jutun ilmestymispäivänä.

Luovuin kuitenkin ideasta. Ajattelin, että tilanteen nauhoittaminen ja bloggaaminen olisi muuttanut haastattelutilannetta. Tai siis aivan varmasti olisi muuttanut; olen ollut mikrofonin kummallakin puolella työn puolesta ja tiedän, että nauhoittaminen ja kuvaaminen jännittävät ihmisiä, ellei kyseessä ole todella rutinoitunut haastattelun antaja. Ja minä en ole.

En myöskään ollut aivan varma, miten haastattelija olisi suhtautunut tällaiseen toimintaan. Haastattelut tuppaavat olemaan jossain määrin kaoottisia tapahtumia täynnä muminaa, niinkuttelua, yhtäkkiä mieleen tulevia täsmennyskysymyksiä 15 minuuttia sitten puhuttuun asiaan ja haastattelijan käsittämättömiä haastateltavalla testauttamia hypoteeseja (ja nyt puhun siis omasta "metodistani"). Sellaista ei ihan välttämättä halua muiden ihmisten kuulevan nauhoituksena.

Posted by Kari at 27.04.05 12:48

Comments

Onhan tätä tehty jo vaikka kuinka. Podcastaajat usein ovat nauhoittaneet haastattelujaan.

Posted by: Jaakko at 27.04.05 14:44

Paljon onnea sinne seinän taakse!

Posted by: mea at 28.04.05 00:47

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)