« Zhurnalisti digeilee | Main | Me media »

huhtikuu 04, 2005

Älä istu viereeni, olen toimittaja

Toiset toimittajat ovat tunnetusti helvetti. Lauantaina olin melkoisen varma, että se on erityisesti Hesarin Annamari Sipilä, joka oli kirjoittanut jutun (€) lentomatkailun ankeudesta ja siitä, miten tätä ankeutta voi "muokata siedettävämpään suuntaan".

Lentämisen epämiellyttävyys johtuu Sipilän mukaan esimerkiksi siitä, että "vieraat ihmiset tulevat liian lähelle". Muita epämiellyttävyyksiä ovat jonotus, yleinen ahtaus, odottaminen, huono ilma ja ruoka sekä riippuvuus arvaamattomista olosuhteista.

Sipilä listaa yhdeksän keinoa, joilla tätä karmeutta tehdään siedettävämmäksi. Keinoja ovat mm. puhumattomuus vieraiden ihmisten kanssa, lapsiperheiden välttely, oman tilan vartiointi (etenkin miehiltä) ja "hirveän" lentokoneruoan välttäminen. Eli siis yleinen nirppanokkaisuus ja epäkohteliaisuus.

Voi olla, että Sipilä lentää enemmän kuin minä eli useammin kuin noin kerran kuussa. Mutta herranjestas sentään: jos vieraiden ihmisten vieressä istuminen ja odottaminen ovat noin vaikeita asioita ja vaativat noin suuritöistä valmistautumista, suosittelisin matkustamisen radikaalia leikkaamista. Säästäisi varmasti kaikkien hermoja.

Posted by Kari at 04.04.05 09:45

Comments

Kariiiii, se oli sarkasmia. Auts.

Uskon niin. Toivoakseni. Vaikea laji, Annamari on varmaan ollut liian pitkään briteissä ja alkaa omaksumaan paikallisia kerrontatapoja.

Posted by: Numi at 04.04.05 11:00

Minäkin *toivoin* että se olisi sarkasmia. Luin läpi useampaan kertaan ja etsin jotain vauvojen syömistä, mutta kun sitä ei ollut, niin en voinut tulkita sitä mitenkään muuten kuin tosissaan kirjoitetuksi.

Posted by: Kari Haakana at 04.04.05 11:04

Kärjistys oli tuossa sarkasmina tunnettu tyylikeino, luulen kanssa.

Vaan sinänsähän pointit olivat pääasiassa paikkaansapitäviä. Minä vain listaisin välilaskut ja vaihtolennot korkeammalle inhotuslistalla kuin esmes huonon ruoan, jonka voi korvata syömällä ennen tai jälkeen lennon hyvässä ravitsemusliikkeessä.

Aina välillä pääsen matkustamaan bisnessissä ja onhan se vähemmän ärsyttävää kuin turistiluokassa lentäminen. Tilaa on usein enemmän, jopa molemmilla puolilla tyhjä penkki, ruoka saattaa olla parempaa ja tarjotin kerätään nopeammin pois eivätkä vieressä istuvat matkustajat yleensä pidä niin paljon ääntä.

Olen kerran istunut 14 tuntia koneessa, jossa vieressä istuva kakara huusi, potki housujani ja muutenkin riehui lähes koko lennon. En häpeä yhtään sanoa, että mieluummin matkustan mahdollisimman kaukana lapsiperheistä lentokoneessa. Jos se tekee minusta mulkun, kannan titteliä mielihyvin. Vaihtoehtoisesti voisin kysyä, missä on näiden vanhempien kasvatusvastuu?

Posted by: Tero Lehto at 04.04.05 11:11

Harvinaisesti olen Karin kanssa tästä jutusta ihan samaa mieltä. Sipilän kiukuttelu lentojen epämiellyttävyydestä on lähinnä säälittävää. Semminkin kun toimittajat nyt kuitenkin pääsevät aina silloin tällöin matkustamaan liikemiesluokassa.

Ja minä sentään lennän säännöllisen epäsäännöllisesti väliä Tokio-Helsinki. Turistiluokassa.

Posted by: Ossi at 04.04.05 12:27

Ironiastahan kyseisessä kolumnissa oli kyse, ei niinkään sarkasmista.

Posted by: Nipo at 06.04.05 14:58

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)