« Sananen laulun sanoittajalta | Main | Ja toinenkin toimittaja »

maaliskuu 21, 2005

Spårahäläri

Aamun Metro kertoo, että HKL toteutti sitten toivomani palvelun: rekisteröityneet käyttäjät saavat nyt kännyynsä tietoa raitiovaunuliikenteen mahdollisista häiriöistä tilaamatta ja pyytämättä kuin entinen pääministeri ikään. Ja käyttäjä voi jopa spesifioida, minkä linjan ongelmista tietoa pannaan tulemaan. Kiva.

Samaisessa lehdessä sisältötehdas Pekka Suorsa arvostelee Federico Fellinin 8 1/2 -leffan. Tai siis oikeastaan dvd-julkaisun. Milloinkohan näissä arvosteluissa päästään eroon teknisyysnipellyksistä? Onko ihan oikeasti jotain väliä sillä, mikä suhdelukuanamorfinen kuva dvd:llä on? Tai että miten leffan keskikohdassa oleva hyppäys näkyy? Tai että elävätkö seinäpinnat? Suorsan eri lehdissä julkaistavissa viiniarvioissa ei muistaakseni yleensä mainita pullotteen korkki- tai etikettimateriaalin ongelmista tai pullon lasin värin epätasaisuuksia.

Ja kylläpä närästää muuten sekin, että niissä Metron dvd-arvioissa ei anneta perustietoja tuotteesta. Eli siis maahantuojaa tai jälleenmyyjää, julkaisijaa (vaikka esimerkiksi tässä Fellini-jutussa levyä verrattiin Criterionin julkaisuun) tai edes hintaa.

Posted by Kari at 21.03.05 10:00

Comments

Innostuin vouhkaamaan niin paljon, että teinkin siitä merkinnän: http://dvd.samizdat.info/index.php?p=45

Nyt lisää aamukahvia.

Posted by: OlliS at 21.03.05 10:48

Kävin sitten kohkaamassa takaisin teillä siellä.

Nyt syömään.

Posted by: Kari Haakana at 21.03.05 11:04

Kuvasuhde on DVD-kotelon ja arvostelun toiseksi tärkein tieto heti elokuvan alkuperäisen nimen jälkeen. Leffoja ei enää sensuroida Suomessa, mutta jos ei ole tarkka voi vahingossa silti ostaa elokuvan josta puuttuu melkein puolet kuvasta. Mitä tulee DVD-blogissa esittämääsi kommenttiin Metron lukijoista, niin on pakko sanoa, että lukijoiden sivistäminen on yksi sanomalehden tarkoituksista.

Posted by: Jaakko at 21.03.05 12:19

Olen saanut vastauksen kysymykseeni. Joillekin ihmisille kuvasuhdeasiat ovat tärkeitä.

Posted by: Kari Haakana at 22.03.05 09:58

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)