« Mainos vai uutinen? | Main | Spårahäläri »

maaliskuu 20, 2005

Sananen laulun sanoittajalta

Nöyrryin hankkimaan digiboksin (tietenkin HTV:ltä, joka on mainio ja luotettava digisisältöjen välittäjä edullisin hinnoin ja mainioin asiakastyytyväisyyksin!). En nyt ryhdy natisemaan omituisuuksista kuten kuvasuhteen hyppelyistä, katoavista teksteistä, puuttuvista ohjelmatiedoista EPG:ssä ja hitaasta reagoinnista kaukiolla annettuihin käskyihin; sellainen olisi pikkumaista, kun kyseessä on sentään HTV, joka on mainio ja luotettava digisisältöjen välittäjä edullisin hinnoin ja mainioin asiakastyytyväisyyksin!

Boksin hankinnan syynä olivat lisäkanavat. Ja hei diginiilot, tarkoitan tiettyjä kanavia, en kanavien lukumäärää noin yleensä. YLE 24, FST ja Sub ei kiinnosta, mutta YLE Teema, BBC Prime ja Discovery kiinnostavat. Näiden lisäksi yllärisuosikiksi on muodostunut Discovery-perheen Civilization-kanava. En tiedä, miksi kanavalla on tuollainen nimi, koska sen sisältö on keskittynyt lähinnä epäsivilisaatioon eli sotaan. Viikon aikana olen katsellut Battlefield-dokumenttisarjan osia operaatio Kauppapuutarhasta, Monte Cassinon taisteluista ja El Alameinista.

Eilen löytyi kuitenkin vielä kovempi juttu. Huomasin nimittäin, että Sky News lähettää rekonstruoituja otteita Michael Jacksonin oikeudenkäynnistä. Ovat siis pistäneet pydeen jonnekin Kaliforniaan lavasteoikeussalin, johon on istutettu melkein lookaliket Miihkalista, syyttäjästä, tuomarista ja puolustusasianajajasta. Mahtavaa viihdettä!

Sitä minä kuitenkin ihmettelen HTV:n (tuon mainion ja luotettavan digisisältöjen välittäjän edullisin hinnoin ja mainioin asiakastyytyväisyyksin) toiminnassa, että miksi niiltä ei ole mahdollista tilata yksittäisiä kanavia? Miksi olen pakotettu tilaamaan jonkin hämärän Forte-hässäkän, jotta saisin ne pari mielenkiintoista paketissa olevaa kanavaa?

Sitäkin joskus tulee miettineeksi, että näinköhän kilpailuviranomaiset tai kilpailijat jossakin vaiheessa iskevät silmänsä tv-kaapeliverkkoihin? Puhelinverkkoihinhan pitää nykyään päästää kilpailevia operaattoreita toimimaan ja voisi kuvitella, että kilpailijoita kiinnostaisi myös HTV:n (tuon mainion ja luotettavan digisisältöjen välittäjän edullisin hinnoin ja mainioin asiakastyytyväisyyksin) verkko.

Lisätäänpä tähän vielä linkki tuoreeseen "Kulttuuria ja urheilua" -blogiin. Taitava kirjoittaja, mutta sulkapallotaidoissa vielä parantamisen varaa.

Posted by Kari at 20.03.05 18:55

Comments

Tuo mainio ja luotettava sisällön välittäjä edullisin hinnoin ja mainioin asiakastyytyväisyyksin on tuttua tavaraa täälläkin. Meinaan Welho:n kautta, (joka muuten on myös mainio ja luotettava sisällön...) eli siis tämä internjet palveluita tarjoava puoli. Hauskinta tässä on seurata mainontaa ja pohtia osuuko tällä kertää yksikään mainostettu ominaisuus yksiin omien kokemusten kanssa. Yleensä ei osu.

HTV:n asiakaspalvelu on muuten _paskuudessaan_ jotain aivan käsittämätöntä, itse olen oppinut välttämään sitä viimeiseen asti, koska siellä aina tiedetään että vika on joko asiakkaan koneessa tai että "pitää lähettää sinne huoltomies mittaamaan".

Kun se uusi kämppä saadaan joskus hommattua, pidän huolta ettei tarvitse HTV:n kanssa asioida.

Posted by: Shrike at 20.03.05 20:30

Itse olin Welho Pron tyytyväinen käyttäjä usean vuoden ajan. Pari viikkoa sitten vaihdoin kaksimegaiseen normaali-Welhoon ja jopa tökii. Tällä viikolla on ollut kaksi katkosta, toinen kesti koko päivän ("kytkin rikki") ja toinen muutaman tunnin ("jotain vikaa").

Asiakaspalvelu on tietysti puun ja kuoren välissä, tuollakin. Kun kiehuileva asiakas soittaa ja puhelimeen vastaavan ainoa keino on sanoa, että tutkitaan asiaa, niin eipä siinä kyllä kivaa ole, kellaan.

Posted by: Kari Haakana at 20.03.05 20:48

Kun teksti puuttuu vaikkapa Yleteemasta niin YLE väittää sen olevan Welhon syytä ja Welho taas syyttää Yleä. Toivotonta potkia tutkainta vastaan.

Posted by: Rafael Kontula at 20.03.05 23:57

Minulla on ollut tämän viikon testissä Handanin 120 Gt kiintolevyllä ja kahdella virittimellä varustettu digiboksi. Täytyy todeta, että kuvanlaatu parani selvästi, koska minulla on ollut analogisessa kaapelisignaalissa kummaa häikkää viimeiset puoli vuotta.

Kiintolevyllinen boksi muuttaa vähääkin television katseluani aika paljon. Ohjelmia ei tarvitse katsoa enää silloin, kun ne tulevat, vaan sitten kun tekee mieli. Myös taukotoiminto (timeshift) on kätevä, ohjelman voi huoletta laittaa pauselle esmes ruoanlaiton ajaksi.

Eihän tämä Handan-purkki yhtä hyvä ole käytettävyydessä ja ominaisuuksissa kuin Topfieldin 5100-malli, mutta yli 200 euron hintaero merkitsee paljon, kun en sentään ole kovin aktiivinen tyhmistinlaatikon kuluttaja.

Posted by: Tero Lehto at 25.03.05 00:21

Saako siitä purnukasta ohjelmia jotenkin ulos ja talteen?

Posted by: KariH at 25.03.05 18:07

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)