« Tilt loppuu | Main | Sananen laulun sanoittajalta »

maaliskuu 18, 2005

Mainos vai uutinen?

Digitodayn etusivulla on viime aikoina pyörinyt mainoksia, jotka muistuttavat hämmentävän paljon Digitodayn toimituksellista sisältöä.

Vai mitä sanotte näistä kahdesta kaappauksesta? Kumpi on mainos ja kumpi on uutinen? Kätevä keksintö mainosformaatin suunnittelijalta on vääntää tuo advertoriaaleissa (kuten markkinointiniilot tapaavat tällaisia mainoksia kutsua) pakollinen "mainos"-sana samanlaiseksi vinjetiksi kuin toimituksellisessa aineistossa käytetty osastotäppä. Ja "Lue lisää" linkkikin on varsin uskollisesti kopioitu uutisesta.

Eiköhän tuosta ensi vuonna napsahda Bonnierin Vuoden journalistinen teko -palkinto.

DT_mainos.gif

DT_Uutinen.JPG

Posted by Kari at 18.03.05 09:53

Comments

Kovasti Sanoma-wsoy:n nettilehdet, tietokone, ITviikko ja digitoday, ylisitivät sanoma-wsoy:n HTV:n laajakaistapalvelun tutkimusten suosituimmaksi...

Pitkälle nämä uutiset ovat lehdistötiedotteiden muokkauksia tai käännöskiä ulkomaisten it-lehtien nettisivuilta 1-3 vrk myöhemmin.

mut onhan siinä vihreällä yläreunoissa "ILMOITUS"

Posted by: sen lauluja laulat kenen leipaa syot at 18.03.05 10:28

HTV:n kaapelimodeemia ei saatu millään mukaan taannoisiin Tietokone-lehden Intrnet-yhteydentarjoajien vertailuihin. Kaikki muut operaattorit toimittivat ISP-tutkaa varten Kornetintielle kiinteät kaksimegaiset nettiliittymät. Mutta HTV ei.

Sääli homma. ISP-tutka on nimittäin jopa maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen palvelu.

Posted by: Ossi at 20.03.05 12:04

Ihmisellä on luontainen kyky vastustaa kaikkea uutta:-). Advertoriaalia painetuissa julkaisuissa käytetty vuosikymmeniä. Esimerkkejä ei tarvitse hakea kaukaa ts. Arvon toimittajat, lukekaa omia julkaisujanne:-) Lähes jokaisesta löytyy Advertoriaali. Nyt tämä konsepti on tuotu sähköiseen mediaan. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Posted by: pasi at 22.03.05 15:35

Koska tiedotteiden julkaisemisesta sellaisenaan ei kai voi saada JSN:n tuomiota niin ehkäpä tuosta voi. Lehdessäkään Advertoaali ei saa näyttää 1:1 lehden sisällöltä lehden kaltaisine fontteineen ja esitystapoineen. Tv:ssä on kyllä menty vielä pidemmälle: onko Sillä silmällä vain sliipattu ostoskanava vai tv-ohjelma?

Posted by: Pekka at 03.04.05 21:24

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)