« Ja toinenkin toimittaja | Main | Lisää viinaa, silmät liikkuu »

maaliskuu 23, 2005

Ei meillä

Kasa linkkaa Ruotsiin, jossa SVT tuo verkkoon arkistomateriaaliaan. Hienoa! Vastaava (joskin jakelumuodoltaan paljon radikaalimpi) suunnitelma on myös BBC:llä.

Mutta ei YLEllä. YLEn tv-ohjelmien digiarkistosuunnitelmasta ei Googlella tai YLEn omien nettisivujen kautta löydy itse asiassa kuin hajanaisia mainintoja, mutta mitään tarkempaa suunnitelmaa tai aikataulua ei haaviin tartu. Hämärästi muistan lukeneeni joskus, että YLEn tulevat tv-digiarkistot pannaan lukkojen taakse ja pelkästään tutkijoiden saatavaksi materiaaliksi. Sillä lailla. Kateeksi käy ruotsalaisia, jälleen kerran.

Posted by Kari at 23.03.05 12:58

Comments

En ole aivan varma ymmärsinkö mitä tarkoitat näillä arkistoilla, mutta Ylellä on kuitenkin tällä hetkellä parempi videotarjonta netissä kuin yhdelläkään Suomessa näkyvällä kaupallisella kanavalla tietääkseni on.

www.yle.fi/yle24/videosali/

Itse katson aieltä säännöllisesti Pressiklubia ja muita ohjelmia, joiden aikaan en ole television ääressä. Tuosta ei ole mahdoton matka hyvälaatuiseen ja laajempaan videoarkistoon.

Posted by: Tero Lehto at 23.03.05 14:59

Tarkoitin siis vanhan, pääasiassa analogisen tekniikan aikana tuotettua materiaalia, jota käännetään/on käännetty digitaaliseen muotoon. Tuosta on kysymys BBC:n ja SVT:n hankkeissa.

Uuden, jo valmiiksi digimuodossa olevan aineiston oletankin löytyvän YLEn sivuilta. Oletan väärin: esimerkiksi ajankohtaisohjelmista vain Maailmannäyttämöllä-ohjelma tarjoaa jotakin arkistontapaista lähetyksistään. Muilla katsottavissa on lähinnä viimeisin lähetys.

YLEn kohdalla tällainen puuttellisuus on kiusallista, kun kyseessä on julkisen palvelun yhtiö. Kaupallisille toimijoille tällaisten velvoitteiden asettaminen ei oikein onnistu.

Posted by: Kari at 23.03.05 15:42

Hei, oletko tutustunut YLE Arkkiin? http://www.yle.fi/arkki

ks. esim. YLE Arkki: Katsotuimmat televisiokatkelmat tammikuussa 2005
http://www.yle.fi/multifoorumi/arkki/zgo.php?z=20050207162061061816&g=3

Posted by: Tuija Aalto at 25.03.05 12:25

No en. Kiitoksia vinkistä! Tuohan on aika paljolti sama palvelu kuin SVT:llä ja hyviä pätkiähän tuolta löytyy. Mutta varsin onnistuneesti piilotettu, en löytänyt useammallakaan haulla YLEn sivuilta tai Googlesta.

Posted by: Kari Haakana at 28.03.05 10:39

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)