« Karpela koukkaa kirkon kautta | Main | Pentikäinen blogeista »

helmikuu 22, 2005

Printti on kuollut - hetkinen, se liikahti!

Washington Postin Frank Ahrens kirjoittaa sanomalehtien tulevaisuudesta, levikistä, mainostuloista, maksullisuudesta ja nettistrategioista. Rahalainaus:

Readers and non-readers of The Post said they want more plan-your-day information on local news and entertainment, for instance. Also, they'd like the paper to be easier to navigate. More like the Web site.

The top reason given for not buying the ink-on-paper Post?

"This bulk thing," said Post Executive Editor Leonard Downie Jr., referring to the 12 1/2-by-11-inch Post newspaper, which weighs as much as seven pounds on Sunday. "It's the only way for us to present news plus advertising in that package. It can't get smaller and it shouldn't get smaller.

"When you go on the Web," to read The Post, Downie said, "it looks smaller."

Tämä kotitehtäväksi joka toimittajalle (ja bloggaajalle).

Posted by Kari at 22.02.05 13:32

Comments

Syy miksen ottaisi Hesaria edes ilmaiseksi paperilla kotiin, on juuri sen iso koko. Se ei mahdu kunnolla ruokapöydälleni, eikä taatusti mahdu mukaan linja-autoon, taksiin tai lentokoneeseen. Ja jos Hesarin yrittää lukea osissa, se leviää käsiin. Ärsyttävä kasa.

Minä tykkään enemmän tabloid-koosta tai näistä välimuodoista. TalousSanomat tulee minulle kotiin, ja se on sangen miellyttävää ottaa mukaan työmatkalle tai päivän aikana luettavaksi.

Omasta 20-30-vuotiaiden kaveripiiristäni aika harvalla tuntuu olevan rutiinia sanomalehden lukemiseen paperilta. Uutiset haetaan netistä STT:n sähkeiden pohjalta, tv-uutisista ja ilmaisjakelulehdistä. On vaikea nähdä Hesarin kaltaisella lehdellä valoisaa tulevaisuutta ilman olennaisia uudistuksia.

Muutos ei tapahdu tietenkään heti, vaan sitten kun nykyiset teinit tai nuoremmat kasvavat aikuisikään. Heille sanomalehden lukeminen ja myöhemmin tilaaminen kotiin ei ole enää itsestäänselvää rutiinia.

Posted by: Tero Lehto at 23.02.05 18:33

Minä taas printtaan kaikki seuraamani blogit paperille, jotta voisin lukea niitä junassa ja linja-autossa.

Posted by: Kuuluttaja at 26.02.05 22:54

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)