« Printti on kuollut - hetkinen, se liikahti! | Main | Niin sitä piti sanomani että »

helmikuu 25, 2005

Pentikäinen blogeista

Sanoma Oy:n toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen jo puoliksi lupailee Sanoma-brändättyjä blogeja ITviikon haastattelussa, joka löytyy myös Tietokoneen sivuilta.

Jutun kirjoittaneelle toimittajalle sen verran terveisiä, että esimerkiksi jutussa mainitun Guardianin blogit ovat enemmänkin lehden toimittajien online-kolumneja kuin varsinaista kansalaisjournalismia.

Saa nyt sitten nähdä, miten nämä Pentikäisen ajatukset todellisuudessa toteutuvat ja ehtiikö jokin muu suomalainen mediatalo blogimelskeeseen mukaan ennen Sanomia.

Posted by Kari at 25.02.05 10:10

Comments

Kuka ehtii ensin... Samaa jännitetään täällä :-)))

Posted by: minä vaan at 25.02.05 10:58

Kansalaisjournalismi, totta tosiaan. En tiedä, kuka jutun on otsikoinut, mutta minusta sinä lukee selvästi, mikä lehtitaloja netissä oikeasti kiinnostaa: raha.

Posted by: Riitta at 25.02.05 11:31

Että liikeyritystä kiinnostaisi raha? Se olisi kyllä omituista se...

Posted by: Kari at 25.02.05 12:38

Itse asiassa minua ei huolestuta se, että liiketoimintaa harjoittavaa yritystä kiinnostaa raha. Sehän on aivan tervettä ja juuri näin pitää ollakin. Minua huolestuttaa se, että jutun otsikoija ei ilmeisesti ymmärrä, että liiketoiminta ei ehkä ole aivan sama asia kuin kansalaisjournalismi. (Vielä?)

Posted by: Riitta at 25.02.05 13:44

Eiväthän ne tietenkään sama asia ole, mutta kyllä kansalaisjournalismillakin (riippuen tietysti määritelmästä) voi bisnestä harjoittaa.

Posted by: Kari at 25.02.05 14:16

Kyllähän esmes aikakauslehdet hyötyvät, jos niillä on atkviinen ja hyvätasoinen nettifoorumi, jossa ihmiset auttavat toisiaan ja jakavat mielipiteitään. Näinhän Talentum on selvästi tekemässä yhdistämällä fooruminsa lehtiensä brändeihin ja verkkopalveluihin. Ja esimerkiksi Pelit-lehden lukijat arvostavat kovasti (kilpailijoihin nähden) hyvätasoista foorumia, jossa lukijat jakavat keskenään mielipiteitä, vinkkejä ja tietysti myös yleistä bs:ää.

Blogeista sanoisin sen verran, että erään nimeltämainitsemattoman valtakunnallisen sanomalehden toimittaja oli kovin skeptinen sen suhteen, että voiko ainakaan henkilökohtaista blogia noin vain yhdistää lehden verkkopalveluihin. Intressit toiminnalle ovat täysin erilaiset, ja siten myös raamit sille mitä halutaan julkaista ja millaisella frekvenssillä.

Vaikea minunkin on kuvitella, että ylläpitäisin omaa blogiani aikakaus- tai sanomalehden sivuilla vapaa-ajallani päätoimittajan valvovan silmän alla. Jos taas blogi olisi puhtaasti lehden palvelu ja sisältöä, jaksaisiko siitä sitten enää innostua? Se olis lisää duunia, kenties ilman korvausta taas.

Posted by: Tero Lehto at 26.02.05 17:18

Ą åńėč ļīńģīņšåņü ķą żņī ń äšóćīé ņī÷źč ēšåķč’ ņī ķå āńå ņąź ćėąäźī ļīėó÷ąåņń’

Posted by: Sergio at 05.10.09 11:48

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)