« Iltapäivälehdet jyräävät netissä | Main | Tie ja sää - tiesää! »

tammikuu 27, 2005

Viranomaistieto on laatutietoa

Tuossa taannoin Thaimaassa oli kaikenlaista tapahtumaa ja ihan lehdissäkin uutisia. Yksi tapahtuman jälkeisen kalabaliikin yhteydessä syyllisen osan saaneista oli STT, jonka päätoimittaja kävi YLE:n A-Talk-ohjelmassa saakka kertomassa, että tulevaisuudessa viranomaistietoon suhtaudutaan kriittisemmin. Siis vähän niin kuin yhtenä tiedonlähteenä muiden joukossa.

Tämä linja ei ainakaan vielä ole päällä, päätellen STT:n eilisestä Viinikauppa.comia koskevasta uutisesta, jonka ainoana tietolähteenä oli Tulli ja sen lehdistötiedote. STT:n uutinen meni sellaisenaan läpi useissa välineissä, muun muassa YLE:n Uudenmaan uutisissa ja Helsingin Sanomien Verkkoliitteessä. Vielä tämän aamun Metrossakin toistettiin yksipuolisesti Tullin näkemystä uutisessa, jonka tyyli oli normaali rikosuutinen.

Hämmentävää tässä on se, että Viinikauppa.comin ja Tullin välinen kiista valmisteverojen maksamisesta on vanha kuin taivas ja sitä on käsitelty useissa lehdissäkin viimeisen vuoden aikana. Tulli on jopa yrittänyt saada Viinikauppa.comia lopettamaan myyntinsä uhkasakon avulla, jonka hallinto-oikeus on kuitenkin jäädyttänyt juuri tilanteen kiistanalaisuuden vuoksi.

No, Hesari onneksi paikkasi Verkkoliitteensä kömmähdystä paperiversiossaan ihan kunnollisella uutisella, jossa oli soitettu Viinikauppa.comin edustajallekin. ITviikko malttoi tehdä saman jo eilen verkkouutiseensakin.

Posted by Kari at 27.01.05 10:53

Comments

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)