« Viranomaistieto on laatutietoa | Main | Lukijat kurnuttavat »

tammikuu 28, 2005

Tie ja sää - tiesää!

Digitv-hommailu saa yhä hupaisempia piirteitä. Tuore tiedote kertoo liikenne- ja viestintäministeriön, Digitan ja VTT:n perustaneen oman tv-kanavan. Uusi kanava, nimeltään Liikenne 25, keskittyy liikenneaiheisiin palveluihin. Käytännössä tämä tarkoittaa mahdollisuutta töllöttää kehätien ruuhkatilannetta, säätilannetta teillä ja joukkoliikenteen aikatauluja. Kaikki tämä materiaali kerätään eri instanssien webiin työntämästä materiaalista, joka paketoidaan sitten mhp-boksien nieltäväksi.

Tämä voisi olla puolihyödyllinen web-palvelu (hei liikenne25.fi-domain on vielä vapaa! Kuka ehtii ensin?) tai oikein hyödyllinen mobiilipalvelu, mutta tv-kanavana tämä ei oikein vakuuta. Liikennetietohan on luonteeltaan muuttuvaa ja parhaassa tapauksessa ajantasainen liikennetieto ohjaa ihmisiä välttämään ruuhkia, olemaan odottamatta peruttua bussivuoroa tai varustautumaan sakeaan lumipyryyn. Näistä tiedoista vaan ei ole kauheasti hyötyä siinä televisiossa, jota harvalla meistä liikenteessä on mukana.

Mutta tv-kanava tästä nyt on tehty, koska ministeriöllä on kiire vakuuttaa meitä siitä, että tästä digijutusta on jotain hyötyäkin. Oireellista lienee, että uudesta kanavasta ei löydy edes mainintaa digipropagandan virallisesta Digitv.fi-palvelusta. Sieltä kuitenkin löytyy kanavalistauksesta C-kanavanipun kohdalta jännittävä uusi palvelu nimeltä "Kanavalle nimi". Ehkäpä se on tämä Liikenne 25.

Posted by Kari at 28.01.05 15:18

Comments

Liikenne 25 ja Kanavalle nimi -kanavat ovat aidosti eri digikanavia. Edellisen kanavanumero omassa sovittimessani on 25 ja jälkimmäisen 51. Kumpikaan ei lähetä ohjelmaa ainakaan Turun lähetysalueella.

Posted by: auringossa at 30.01.05 12:08

Aikuisten oikeesti: se on todellakin kanavan nimi, siis tämä Kanavalle nimi! Vain Pohjanmaalla...

Posted by: Kari at 31.01.05 12:59

Kanavalle Nimi näkyy myös Pirkanmaalla... mutta lähetyksiä on vain virka-aikaan.

Lähete koostuu jostain kuvapalvelusta otetuista clipart-diginäppäilyistä ja mystisistä väliteksteistä.

Käsittääkseni asialla on seinäjokelainen paikallisradio ja tuon olisi tarkoitus olla radiokanava. Kuvapuolella radiokanava on siksi että ei kukaan kuitenkaan osaa tai viitsi etsiä boksistaan digiradiokanavia. Näin kertoi siis hevosmiesten tietotoimisto nyysseissä.

Posted by: samik at 31.01.05 15:18

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)