« Aikuisten oikeesti | Main | Ei saa jäädä tuleen makaamaan (mutta ei kyllä rynnäköidä keskitykseenkään) »

tammikuu 18, 2005

Paroni, Tepi, Takakumi ja muut

Mindyllä on omituinen ongelma, kun kengät tuoksuvat pakokaasulta.

Huomatkaa: tuoksuvat. Myönnän ilomielin, että minulla on pakokaasu-, moottoriöljy- ja bensafetissi. Ei, en imppaa bensaa, mutta oikean moottorin ominaishaju on kyllä hieno. En siis puhu mistään neitimäistä 95-polttoainetta lutkuttavista "moottoreista" vaan... no, oikeista koneista. Vielä 90-luvulla tällaisia tuoksuja haistelin Virossa ja Perussa: oikeaa, kahmalokaupalla lyijyä sisältävää pensaa (kovalla peellä) syöviä moottoreita. Ympäristönsuojelullisista näkökulmista en tässä kohtaa jaksa välittää.

Fetissillä lienee tässäkin tapauksessa juurensa lapsuudessa. Imatranajojen aikana maalisuoralla ja varikolla könynneen nenä on herkistynyt oikeille oktaaneille, joita Tepi Länsivuori, liian nuorena kuollut Jarno Saarinen, Giacomo Agostini, Angel Nieto ja muut legendat käyttivät.

Suosittelen tähän asiaan liittyen lämpimästi Kake Heikkisen hienoa Imatranajojen kuvagalleriaa. Tuoksun voi melkein tuntea.

Posted by Kari at 18.01.05 11:58

Comments

Yhdyn fetissikuntaan. Kunnon löpö-käryt ja 99, sekä vanha kunnon moottoripetroli ovat lapsuuden merimaailmasta asti kiehtoneet, huipentuneet sitten Meri-Essolla töissä ollessa teininä. Samoin pakokaasun hienostunut aromi hiuksissa ja vaatteissa kunnon prätkäreissun jälkeen. Joku aasinsilta kai sitten on vedettävissä sillä ja politiikkaan lähdöllä ;)

Posted by: Haltia at 18.01.05 13:42

Lujaa asiaa.

Puhumattakaan koneiden äänistä.

Posted by: khilou at 18.01.05 14:02

Joo, ne äänet! 125-kuutioisten kimakka päristys kuulosti siltä, että moottori menee minä hetkenä tahansa rikki. Ja spektrumin toisessa päässä sitten 500-kuutioisten bassot, jotka harjoitusajoissa ja kilpailuissa kuuluivat Imatralla joka paikkaan.

Mitään kuulosuojaimia tietenkään ollut, kellään.

Posted by: Kari at 18.01.05 15:46

Just joo. Et jos menen treffeille moottoriöljysaappaissani, niin keskusteluaiheet kääntyvät autoiluun?

Kiva. Mulla kun ei ole edes ajokorttia.

Posted by: Mindy at 19.01.05 12:45

Eieiei. Käy niin, että treffattava pitää sinua tiedostamattomista syistä puoleensavetävänä ja kiinnostavana tapauksena, jonka kimeällä äänellä säestettyä liikehdintää voisi seurata tuntikausia transsinomaisessa tilassa.

Voiko parempaa tulosta olla, mitä?

Posted by: Kari at 19.01.05 14:03

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)