« Poynterissa jälleen | Main | Nyt luureissa »

tammikuu 09, 2005

Ja tämä on sitten okei?

Muistatteko sitä huutoa ja melskettä, kun Microsoft integroi selaimen käyttöjärjestelmään? Kovasti oltiin (okei, olimme) sitä mieltä, että tässä vedetään mattoa muiden softafirmojen jalkain alta. Samaa mieltä olivat erilaiset tuomioistuimetkin.

Ja aivan taannoin EU:n komissio oli sitä mieltä, että Microsoft ei saa pultata käyttöjärjestelmäänsä kiinni Media Player -ohjelmaa.

Nyt Microsoft alkaa tarjota ilmaiseksi (ei siis vielä varsinaisesti integroi käyttikseen) virustorjuntaohjelmaa sekä spywaren poistajaa. Voin kuvitella, että Symantecin lakimiehet käynnistelevät jo sorvejaan.

Käyttäjiä ja yleisöä voi olla hieman vaikeampi saada mukaan tähän kampanjaan kuin valitukseen selainmarkkinoiden tuhoamisesta. Kun erilaiset turvallisuusongelmat koetaan Microsoftin käyttöjärjestelmien virheiksi, voidaan tällaisten softien tarjoaminen kokea aukkojen paikkaamiseksi, vaikka siinä sivussa kokonainen softateollisuuden alalaji vaarantuu.

Herrasmiehinä ja -naisina F-Securen bloggaajat eivät varmaan Microsoftin toimintaa kommentoi, mutta ehkäpä valpas it-lehdistömme löytää asian :-D

Posted by Kari at 09.01.05 21:43

Comments

Säätiedotus maanantaiksi: odotettavissa koko maassa navakkaa sektorisotaa.

Posted by: Julius at 09.01.05 23:10

Sehän se on Microsoft-maailman ongelma - jos teet liian suositun tuotteen, niin on aika todennäköistä, että MS tekee oman versionsa siitä ja teurastaa sinut yhdessä yössä.

Vähän sama kuin olympiavoittajat ammuttaisiin.

Posted by: Janne at 10.01.05 01:14

Spywarenpoistaja on riemukas! Jos eilen illalla unihiekkaa silmissä tajusin oikein, se suositteli MS Messengerin poistamista koneelta. Täytyy tänään täysvalveilla ollessani testata, oliko asia ihan todella noin.

Jos oli, kiitettävää suoraselkäisyyttä Redmondin pojilta :-)

Posted by: Numi at 11.01.05 13:30

Jotain tuollaista herkkua minäkin yritin löytää, kun panin MS-skannerin käymään konetta läpi, mutta ei löytynyt. Damn. Ei edes Messengeristä vinkunut.

Muutekseen: onko kukaan onnistunut löytämään F-Securen Internet Security -paketista sitä luvattua spywaren torjuntaohjelmaa? Eilen etsin puoli tuntia, mutta ei. Siellä sen jossain pitäisi olla, kai?

Posted by: Kari at 11.01.05 13:48

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)